Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. 10 мита за електрическите автомобили
30.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

10 мита за електрическите автомобили

ID Family

id


Image

Мит 1. Никой не може да си го позволи.

Факти:

  • ID.3 струва колкото Golf TDI
  • Електричеството е по-евтино от нефта
  • Минимални такси


Атрактивните електрически автомобили стават все по-достъпни. Например, цената на батерията намаля драстично с 80% през последните 10 години. С ID.3, Volkswagen представя електрически автомобил, чиято цена е точно колкото струва Golf TDI. В допълнение, текущите разходи за един електрически автомобил са по-ниски. Това е така, защото цената на електричеството е по-ниска от тази на петрола и дизела, има по-малко такси за плащане и разходите за поддръжка са около една трета от тези на автомобилите с конвенционално задвижване. Когато погледнем всички разходи, електрическите автомобили са полезна придобивка за все повече хора.

Мит 2. Няма достатъчно зарядни станции.

Факти:

  • Wallbox-овете позволяват лесно зареждане у дома
  • 100 000 зарядни станции в Европа

Броят на зарядни станции расте много бързо. Когато се движиш из града никак не е трудно да намериш разнообразни места за зареждане, разположени на паркинги, пред големи вериги магазини или пък молове. В идеален случай, можеш всеки път да зареждаш твоя електромобил у дома чрез Wallbox (уолбокс). Така можеш сутрин да сядаш в своя автомобил и да започваш деня пълен с енергия.

Image
Image

Мит 3. Зареждането отнема твърде много време.

Факти:

  • Кратко време за зареждане
  • ID.3 може да се движи до 125кВт
  • Мобилни приложения показват пътя до най-близката зарядна станция


Наистина нямате нужда от бързо зареждане на електрическия си автомобил толкова често, колкото си мислите. Около 70% от процеса на зареждане се случва вкъщи или на работа. Следователно ще си тръгвате с напълно заредена кола. А ако трябва бързо да заредите колата си за по-дълго пътуване, възможностите на ID.3 са зареждане с максимална мощност от 100 до 125 кВт. За 30-минутно спиране на бензиностанция, това електричество е достатъчно, за да изминете най-малко 260 километра.

Мит 4. Електрическите автомобили могат да се движат само на къси разстояния.

Факти:

  • Изминават до 550 километра
  • Зарядни станции с висока мощност на всеки 120 км в Европа


Проблемът с разстоянието отдавна се е превърнал в минало: Последните електрически автомобили изминават до 550 километра.Инфраструктурата за зареждане също се подобрява непрекъснато – особено по магистралите и главните пътища.

Image
Image

Мит 5. Електрическите автомобили са твърде опасни.

Факти:

  • Няма риск при зареждане в дъжд
  • При катастрофа електрическия поток се прекъсва незабавно
  • При гръмотевична буря фарадеева клетка предпазва електрическия автомобил


Електрическите автомобили гарантират възможно най-висока сигурност – както всички автомобили разрешени за употреба в Германия и Европа. Специални защитни системи предотвратяват риска от пожар и елетрически шок. Например, в случай на катастрофа, електрическия поток от батерията се прекратява незабавно. Освен това, Volkswagen са поставили батериите в голям, удароустойчив блок в долната част на каросерията, като по този начин се предпазват от деформация. ADAC тестове непрекъснато показват, че риска от пожар е по-нисък при е-автомобилите, отколкото при автомобили с ДВГ. Процеса на зареждане е напълно безопасен през цялото време и също така може да си зареждате автомобила докато вали без никакъв проблем.

Мит 6. Електрическите автомобили не правят нищо за околната среда.

Факти:

  • До 90% по-малко вредни емисии отколкото при ДВГ
  • Повишава се зелената енергия в мрежата


Електрическите автомобили имат ценен принос в климатичната защита. Те произвеждат далеч по-малко въглерод от дизеловите и бензинови автомобили. Това важи дори при производството им. През своя жизнен цикъл, Golf TDI произвежда средно около 140 грама СО2 на километър, а е- Golf произвежда само 119 грама. Електрически-зареждащата се кола също се справя добре в сравнение с превозните средства работещи на водород и синтетично гориво. През следващите години това екологично предимство ще става все по-важно, като все по-голямо количество зелена енергия се продава в мрежата на всички основни пазари. В резултат на това, електрическите автомобили автоматично ще бъдат заредени с възобновяема енергия. С ID.3 Volkswagen прави стъпка по-напред, като за пръв път произвежда напълно неутрален въглероден автомобил. Това прави ID.3 пионер в устойчивата мобилност.

Image
Image

Мит 7. Електрическите автомобили са опасни за пешеходците.

Факти:

  • Синтетичен звук задължителен от лято 2019
  • Шум от въртене: над 30км/ч е-автомобилите могат лесно да се чуят.
  • Асистенти и системи за безопасност: оптимална защита за всички участници в движението


За разлика от конвенционалните автомобили, електрическите автомобили нямат двигател с вътрешо горене и поради това са много тихи. По-малкото шум е предимство и няма причина да предствлява риск за пешеходците. Със скорост до около 30км/ч, ID.3 произвежда свой собствен футуристичен звук, който става задължителен за всички е-автомобили от лятото на 2019г. С по-висока скорост, шумът генериран от колелата е достатъчен. В допълнение, е-автомобили като ID.3 използват цялостни системи за помощ и безопасност, за да могат да отговорят на високите стандарти.

Мит 8. Електрическите автомобили са бавни.

Факти:

  • E-автомобилите ускоряват по-бързо от автомобилите с ДВГ
  • Максимален въртящ момент от старта
  • Превъзходният елетрически състезателен автомобил: ID.R ускорява от 0 до 100км/ч за 2,25сек.


Електрическите автомобили са забавни. Елекртическите двигатели притежават много сила, особено когато ускоряват. Всеки, който натисне педала на газта се залепя плавно на седалката, почти като в самолет. Това е така, защото електрическите двигатели имат максимален въртящ момент от старта. В допълнение към това динамично държание на пътя, ID.3 предлага спортно шофиране. ID.R ни показа какво е тхнически възможно: световен рекорд за ускоряване от 0 до 100 км само за 2,25 секунди. Освен това, електрическите автомобили предлагат повече място за краката, т.к.те не се нуждаят нито от двигател с вътрешно горене, нито от скоростна кутия.

Image
Image

Мит 9. Електрическите автомобили изглеждат скучни.

Факти:

  • ID семейството на Volkswagen с иновативен дизайн
  • Пестене на място – е-двигателят позволява поросторен интериор


Вярно е: към днешна дата електрическите автомобили изглеждат доста незабележими. Например, само експерт може да разпознае разликите между e-Golf и обикновения Golf. Но всичко това се променя: ID. семейството на Volkswagen ще има модерен, почти футуристичен дизайн със светещи елементи и фин завършек. Интериорът също се променя: откакто е-двигателите заемат значително по-малко място, пропорциите в интериорния дизайн и пространството са напълно обновени. В бъдеще ще има електрически автомобили за всеки вкус и всяко изискване. Диапазона на ID семейството започва от компактни автомобили и SUVта до модерни ванове.

Мит 10. Няма достатъчно суровини.

Факти:

  • Достатъчно литий за 10 милиарда е-автомобила
  • До 97% рециклиране на батериите в дългосрочен план


Има достатъчно суровини. Със сегашната технология има достатъчно литий за производство на батерии за милиарди електрически автомобили. И дори не се смята факта, че батериите се развиват непрекъснато. Например, необходимото количество кобалт ще бъде намалено от 12 до 6% в средносрочен план. Следователно, доставката на суровини не представлява проблем. Плюс това, старите батерии ще бъдат рециклирани. В дългосрочен план, степента на рециклиране ще достига 97%, така че използването на суровини ще бъде все по-малко.

Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.