Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Акцентите в новия Passat
30.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Акцентите в новия Passat

Нови технологии

Passat

Passat GTE – автомобилът с нула вредни емисии

Един от акцентите е новата версия на Passat GTE. Той е първият модел от новата генерация plug-in хибриди на Volkswagen със значително по-голям пробег на ток. Отличителен белег: батерия с по-висок енергиен заряд. За Passat, заряда е повишен с 31%. С 13 kWh акумулирана енергия, електрическият пробег по цикъл WLTP сега е увеличен до 55км, отговарящ на около 70км по цикъл NDEC. Дори в големи градове като Берлин или Париж, увеличеното енергийно съсдържание на батерията е достатъчно да покрие повечето ежедневни дистанции само на ток и при това с нула вредни емисии. Благодарение на ново конфигурираният хибриден режим, сега е много по-лесно да се съхрани достатъчно електрическа енергия дори при дълги пътувания.

Passat GTE – предназначен и за дълги пътувания

За по-дълги дистанции, както и при шофиране от над 140 км/ч, мощният електродвигател поддържа ефективният бензинов двигател (TSI) на Passat GTE. Електрическата тяга дейстава като допълнителен усилвател, предлагайки много специален начин за развитие на мощност, особено при спортния GTE режим, когато електромоторите осигуяват максимален въртящ момент от една секунда до следващата. Едно е сигурно: настоящото plug-in хибридно задвижване в Passat GTE е ключов технологичен компонент за новата ера на електрическа мобилност. Passat GTE комбинира предимствата на електрическото шофиране с качествата на автомобил, предназначен за дълги разстояния, за да създаде един от най-ефективните модели среден клас – нула емисии в града, чиста ефективност при пътувания на дълги разстояния: 160 kW/218 к.с. Passat GTE е един от първите автомобили в класа си, който покрива стандарта за емисии Евро 6d.

Image

Passat, Business and Elegance – нови нива на оборудване

Сега базовото ниво на оборудване се нарича Passat, съответно средното ниво на оборудване е наречено Business и най-високото ниво на оборудване – Elegance. Business и Elegance могат да бъдат поръчани с R-line пакет. Както и при тези версии, новият модел съществува и като отделен Alltrack модел (задвижване на всички колела с възжност за офроуд). Passat GTE разполага и със специфично за модела оборудване. Volkswagen също е проектирал и една специална версия, лимитирана до 2000 бройки: Passat R-line Edition в ексклузивен цвят Moonstone Grey. От тази версия има два двигателя (176 kW TDI и 200kW TSI, както и задвижване на четирите колелета (4MOTION)) и новата асиситираща система Travel Assist.

Image

Travel Assist – разтърсваща IQ.DRIVE технология

IQ.DRIVE, марката за системи за подпомагане на водача, обединява технологии, които прокарват пътя към асистираното шофиране. Това включва новият Travel Assist: Passat ще бъде първият Volkswagen, способен на частично асистирано шофиране, практически в целия диапазон на скоростта (от 0 до 210 км/ч и от 30 до 210 км/ч при ръчни скоростни кутии). Заедно с асистиращите си системи, Passat представлява най-модерната версия на IQ.DRIVE досега.

Капацитивен волан – нов интерфейс

Volkswagen се основава на интуитивна работа и технологии, които до голяма степен функционират автоматично. Passat ще бъде първият Volkswagen в света с капацитивен волан. Той разпознава докосването от водача и предоставя интерактивен интерфейс на системи като Travel Assist.

Lane Assist и IQ.LIGHT – виж и бъди видян

Насочването в лентата с помоща на Lane Assist е оптимизирано с нова мултифункционална камера. Новият IQ.LIGHT – LED матричните фарове също допринасят за сигурността и комфорта. След луксозния Touraeg, това е първият друг модел на марката с интерактивна матрична система на фаровете. Новият Passat Elegance има стандартни IQ.LIGHT LED матрични фарове.

MIB3 – онлайн когато пожелаете

Третото поколение на ModularInfotainment Matrix (MIB3) прави своя дебют с новия Passat. Тя носи със себе си множество нови функции. Например App-Connect Wireless – интерфейсът, който позволява на водача да избира приложения за смартфон директно от вградения инфотейнмънт дисплей, а сега за пръв път позволява безжичната поддръжка на Apple CarPlay, благодарение на MIB3. Сега може да сте винаги онлайн, защото Passat има стандартно вградена eSIM карта. Освен подобрени навигационни услуги с информация в реално време, има още нови технологии и предложения, стриймване на музикални услуги, като Apple Music и TIDAL, интернет радио, естествен гласов контрол обогатен с онлайн съдържание, безпроблемно използване на онлайн услуги, предоставяни от Volkswagen We. Също така, за първи път, смартфоните (съвместими модели на Samsung) могат да се използват и като мобилен ключ за отваряне и стартиране на Passat.

Volkswagen We – отворен за нови идеи

С новия Passat, Volkswagen We набира повече инерция. Volkswagen разви дигитална платформа, наречена Volkswagen We, предоставяща пакет от мобилни онлайн услуги по много прост начин. Това е една отворена система, която непрекъснато се усъвършенства. Vlkswagen е отворен за специализирани партньори и разработва нови услуги заедно с тях. Сътрудничество с местни стартиращи фирми, компании и власти, създава пространство за нови концепции, като We Park (безкасово паркиране) или We Deliver (лесен и безопасен достъп до автомобила за сервизни партньори).

Image

Дигитално табло – интегрирано с MIB3

Хардуера и софтуера на MIB3 образуват цифрово свързано устройство с дигиталното табло на Passat. Дигиталните инструменти са значително подобрени в сравнение с предишния Active Info Display. Подобреният висококонтрастен графичен дисплей е ясен и висококачествен. Гамата от функции е преминала на ново ниво. Три различни конфигурации на дисплея могат да бъдат персонализирани от мултифункционалния волан с едно натискане на бутона. Детайлните настройки също могат да бъдат адаптирани удобно с помоща на MIB.

Екстериорен дизайн

Volkswagen направи по-остър и изтънчен дизайна на новия Passat. Предните и задните брони, радиаторната решетка и логото Passat, което сега е центрирано в задната част, са с нов дизайн. В допълнение новите LED фарове, LED дневни светлини, LED фарове за мъгла и LED задни светлини придават отличителен дизайн. Цветове като Lapiz Blue, Bottlegreen и Sea Shell Gold са също нови за Passat. И още четирите нови дизайна на 17, 18 и 19-цоловите алуминиеви джанти, разширяват гамата.

Интериорен дизайн

Интериорът на Passat се отличава с нови облицовки на вратите, нови цветове, нови инструменти и нов волан. Стилен светещ надпис Passat заменя аналоговия часовник на таблото. Централната конзола излиза от голямо отделение за съхранение с допълнителен индуктивен интерфейс за смартфони и съседна USB – C връзка. Ново дигитално табло: 3 различни конфигурации на 11,7-инчовия дисплей сега могат да бъдат персонализирани с едно натискане на бутона на новия мултифункционален волан. Звук с топ качество: датския hi-fi специалист Dynaudio внимателно е адаптирал 700-ватовата озвучителна система да пасне перфектно на интериора и да възпроизведе звук с най-високо качество.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.