Автохит 2000 Новини

Audi оформя света на утрешния ден с прогресивни технологии и ненадминат дизайн. Открийте разнообразието на Audi моделите сега

  1. Новини
  2. Електрическият флагман Audi RS e-tron GT отвори порталът на бъдещето в сферата на електрическата ...
31.05.2022
НОВО ОТ AUDI

Електрическият флагман Audi RS e-tron GT отвори порталът на бъдещето в сферата на електрическата ...

С ефектна демонстрация и премиера в духа на прогреса и концептуалните разбирания за бъдещето на живота, вносителят на Audi на българския пазар, Порше БГ, представи своя нов изцяло електрически флагман - Audi RS e-tron GT.

RS e-tron GT

Моделът е олицетворение на технологично превъзходство в електрическата автомобилна индустрия, с открояващи се акценти в динамиката на пътя, емоционалния дизайн, дигитализацията и екологичната устойчивост. Изцяло електрическият Audi RS e-tron GT е модерна интерпретация на класическия Gran Turismo с поглед към бъдещето. Концепцията на e-tron GT e пример за първокласен и функционален автомобилен дизайн в съчетание с  максимално емоционален израз на електрическата мобилност.

Image

Популярни български личности от сферата на новите технологии, иновациите, културата и изкуството, се събраха на вечеря по покана на Audi - на едно своеобразно пътуване във времето, и оформиха дискусия за прогреса в различните му измерения - от начина ни на живот и потребностите, които се променят в заобикалящата среда, през бъдещето в технологичните разработки в различни сфери, до това как прогресираме като мислене за себе си, за обществото, за света около нас, и какво ни движи напред, за да създаваме ние прогреса. Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi, представи флагмана Audi RS e-tron GT като завършена точка на иновационния дизайн. На фона на събитието, графична стилизация на портал на бъдещето и специални светлинни ефекти представиха кулминацията на премиерата на модела. Специално подбрано многостепенно меню от шеф Андре Токев бе допълнителен акцент в приятното изживяване на гостите. 


В ориентираните към бъдещето концепции за производителност и ефективност, трябва да има ясно отличим знак за страстта и вдъхновението на производителите. Около това се обединиха гостите на премиерата на спортната RS версия на e-tron GT. Според тях, само така може да бъдем свидетели на съвършени и завършени разработки, които подобряват въздействието върху живота, развитието на обществата и природните ресурси, които използваме. Това е и олицетворението на автомобилния прогрес при електромобилите - Audi e-tron GT, който докосва възприятията на хората със своята визия и комплексна функционалност на супер спортен автомобил, съчетавайки изтънченост във всеки аспект на производството - от най-малките детайли от рециклирани материи, вложени в интериора с цел устойчивост и грижа за природата, през функционалността на формите в екстериора за съвършена динамика на пътя и максимално дълъг пробег, до електрическата мобилност, мощност и quattro системата за стабилност и сцепление на пътя.

Image

"С модела Audi RS e-tron GT показваме колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Уверено твърдим, че това е един емоционален и емблематичен модел, който чертае основите на бъдещето в електрификацията на автомобилната индустрия - там, където искаме да бъдем след време и където самите потребители желаят да бъдат" - сподели по време на вечерта Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.


Елегантното купе с четири врати на Audi RS e-tron GT съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в същинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите - пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите. Електромотор с мощност 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробега от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.


Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на е-трон GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT съответно от 276 827 лв.

Image

Данни за разхода на гориво, респ. електроенергия, на упоменатите модели

Данните могат да варират в зависимост от избраното оборудване.


Audi e-tron GT quattro

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 19,6-18,8 (NEDC), 21,6 -19,9 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0


Audi RS e-tron GT

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 20,2-19,3 (NEDC), 22,5 -20,6 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.