Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Изцяло електрическият ID.5
01.06.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Изцяло електрическият ID.5

Елегантната форма на ефективността

ID

Със солидната си електрическа мощ и и със своя елегантен силует новият ID.5 е една модерна симбиоза между SUV и Coupé. С възможност за актуализации "Over-the-Air" и напълно нов да дефинира по нов начин електрическата мобилност.

Новият ID.5 впечатлява с насочени към бъдещето форми, които комбинират силата на SUV с аеродинамичния силует на Coupé - без каквито и да било компромиси. Впечатляващият външен дизайн на ID.5 се откроява с елегантен език на формите, покрив в черно и дизайнерски елементи в сребристо, които привличат погледите. Предлаганите като опция изискани 21-цолови джанти от лека сплав допълват модерния стил на автомобила. Атлетичният дизайн на Coupé се подчертава от масивния спойлер на задния капак. С ID. емблемите този автомобил се откроява като един изключителен представител на иновативната електрическа мобилност.

Image
Image
Image

Екстериор

IQ.LIGHT

По желание на клиента новият ID.5 още от пръв поглед демонстрира един необикновен нов акцент:  с иновативните светлини IQ.LIGHT. Матричната технология позволява през повечето време да шофирате на дълги светлини, без при това да заслепявате останалите участници в движението⁠2. Елегантна светлинна лента свърза LED-Matrix-фаровете с логото на Volkswagen. Това, което прави впечатление отпред, не бива да липсва и отзад: към пакета принадлежат също опционалните 3D LED-задни фарове с анимирани стоп-светлини и интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на движение. 

Панорамен стъклен покрив

С огромната си остъклена площ, която се простира почти по цялата повърхност на покрива, предлаганият като опция панорамен стъклен покрив изглежда забележително сам по себе си. Още по-впечатляващ обаче е погледът към небето, който той осигурява. Затъмненото стъкло, от което е изработен, осигурява приятна температура в купето. При силно слънцегреене ви предпазва сенник, който може да се управлява и с помощта на гласови команди. Кажете просто "Hallo ID., покажи ми звездите", и сенникът ще се отвори сам.

Теглич

Не искате да се лишавате от нищо, когато пътувате? Предлаганият като опция, разгъващ се с натискането на бутон и с помощта на електрически механизъм теглич Ви дава възможност за повече пространство за любимите Ви вещи. Тегличът е проектиран да тегли прикачен товар с маса до 750 кг (без спирачки), респ. до 1000 кг3 (със спирачки), като по този начин можете да превозвате различни неща със своя ID.5, като например каяк или ремарке за кон. В случай че тегличът не Ви е необходим, с няколко движения той лесно се прибира отново под задната броня. 

Image
Image
Image

Интериор

Амбиентно осветление

Придайте повече персоналност на Вашия ID.5. Изберете измежду серийните десет цвята (като опция са възможни до 30 цвята) и придайте на интериора дискретен светлинен акцент. В областта на арматурното табло, нишата за телефон и вратите. По-студени или по-топли тонове - изборът е Ваш.

Head-up-дисплей с добавена реалност

В новия ID.5 Вие държите под око всичко, което е наистина важно. Предлаганият като опция Head-up-дисплей с добавена реалност прожектира важни информации директно в зрителното Ви поле върху челното стъкло. Благодарение на технологията Augmented Reality указанията на навигационната система се прожектират точно там, където трябва да завиете или продължите. Така ще достигате още по-спокойни до крайната си цел, без да се налага да отклонявате погледа си от пътя.

Гласов асистент и ID. Light

Концентрирайте погледа си върху пътя и управлявайте съвсем лесно и интуитивно с помощта на гласови команди радиото, предлаганата като опция навигационна система, или пък телефона. Кажете просто  "Hеllo ID." - и системата ще Ви разбере. Когато използвате гласовото управление, ID. Light дава обратна връзка на Вашия глас. С помощта на ID. Light Вашият ID.5 комуникира с Вас и заедно с навигационната система Ви помага да стигате по-спокойни до целта си. Автомобилът Ви поздравява, превръща указанията на инфотейнмънт системата и асистиращите системи в светлинни сигнали и Ви помага да бъдете по-спокойни в трафика. А когато напуснете Вашия ID.5, ID. Light Ви изпраща със специален светлинен сигнал.

Image
Image
Image

Travel Assist с данни за трафика

С предлагания като опция "Travel Assist  с данни от колективен интелект" Вие получавате един особено полезен асистент на борда на автомобила.

"Travel Assist  с данни от колективен интелект" е в състояние автоматично да поддържа лентата на движение, дистанцията спрямо останалите участници в движението, както и зададената от Вас скорост.

Системата ръковоти а адаптивното следване на пътната лента. Тази функция автоматично поддържа автомобила в средата на пътната лента. Освен това "Travel Assist" се напасва към стила Ви на шофиране и може да поддържа автомобила вместо точно в средата на лентата, малко по-вдясно или по-вляво.

В допълнение "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да предприема и активна смяна на лентата по магистрала. Предпоставка за изпълнението на упоменатите функции е "Travel Assist с данни за трафика" да разпознава ясно маркировката и от двете страни на автомобила.

В случай че са налични данни за трафика на базата на колективен интелект, тоест данни от налични в близост други автомобили, "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да разчита само на разпознатата граница на платното, за да поддържа автомобила в правилната посока, например по малки пътища без разделителна маркировка.

Наред с това "Travel Assist с данни от колективен интелект" разполага с предикативно регулимаре на скоростта и асистент за завои. Благодарение на това скоростта може да се напасва автоматично спрямо ограниченията или спрямо особеностите на пътната мрежа (завои, кръгови движения и т.н.).

Over-the-Air-Updates

Актуализациите повишават функционалността на дитигалните системи във Вашия ID.5. Благодарение на Over-the-Air-актуализациите например е възможно при налична актуализация за Вашата инфотейнмънт система да я актуализирате през нощта напълно автоматично. Така с Вашия ID.5 ще бъдете винаги в крак с времето и винаги ще разполагате с най-модерните технологии.

Park Assist Plus с Memory функция

В случай че поръчате "Park Assist Plus с Memory функция", Вашият ID.5 ще може автоматично да изпълнява напълно индивидуални маневри за паркиране. Например да паркира в гараж или друг вид място за паркиране. За целта е необходимо единствено веднъж да паркиране самия Вашия ID.5 и да запаметите маневрата по паркиране. След това Вашият ID.5 може сам да повтаря научената по този начин маневра. За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрата.

Още с помощта на предлагания като опция "Park Assist Plus" Вашият ID.5 може не само да прецени дали дадено място, покрай което преминавате, е достатъчно голямо, за да се поберете в него - той може и автоматично да паркира вместо Вас.

При скорост до 40 км/ч "Park Assist Plus" постоянно следи за налични подходящи места за надлъжно паркиране. При скорост на движение до 20 км/автомобилът може да търси и места за напречно паркиране. В случай че одобрите дадено място, остава само да стартирате маневрата по паркиране на автомобила. "Park Assist Plus" може да изпълни маневрите по паркирането вместо Вас.2,6 За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрите и при необходимост да се намесите. 

"Park Assist Plus" може и още повече. Той има функция и за автоматично отпаркиране от надлъжни места за паркиране. Асистентът може да Ви помогне и при неуспешна маневра от Ваша страна, за да завършите паркирането безопасно и успешно.

e-Sound/ Изживяване от шофирането

Електромобилите са тихи и това е част от техните особености. За да направи трафика по-сигурен, ID.5 при скорост до 30 км/ч е съвсем тих отвътре, но отвън е осезаемо по-шумен, за да може да бъде разпознаван по-лесно от пешеходци и други участници в движениет. Футуристичната композиция на изкуствено генерирания звук подчертава визионерската идентичност на автомобила и едновременно с това привлича по акустичен път вниманието на пешеходци и колоездачи, тъй като в противен случай електромобилът е почти безшумен при ниска скорост. 

Задвижване

Новият ID.5 превръща почти всяко пътуване в специално изживяване. Принос за това има неговият електромотор, който още при потегляне предоставя пълната си мощност и въртящ момент. И прави голяма стъпка по посока на намаляването на въглеродния ни отпечатък.

Термопомпа и мениджър на пробега

В новия, изцяло електрически ID.5 предлаганата като опция термопомпа се грижи за енергийно ефективно загряване на интериора. Спестената по този начин енергия се отразява благоприятно на пробега.

Новото планиране на маршрути за ID. моделното семейство също Ви подпомага във всекидневието, като добавя в навигационния маршрут предпочетените от Вас зарядни станции и по интелигентен начин оптимизира маршрута и необходимото време за зареждане. Виждате сами: с помощта на иновативните технологии много дейности стават по-прости.

Image
Image
Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.