Автохит 2000 Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Автохит 2000 ООД.

  1. Новини
  2. Кога и защо сменяме зимните гуми с летни гуми?
03.04.2024
Сервизни новини

Кога и защо сменяме зимните гуми с летни гуми?

Преходът от зимни към летни гуми и обратното не е само въпрос на удобство. Това е съществен аспект от автомобилната поддръжка и безопасността на пътя.

Смяна на гуми

Със смяната на сезоните и повишаването на температурите идва и моментът за шофьорите да помислят кога да сменят зимните си гуми с летни. Разбирането кога и защо да направим тази промяна е от съществено значение.

Кога се сменят зимните гуми с летни

Времето за смяна на зимни гуми с летни зависи до голяма степен от местните климатични условия и температурните колебания. Обикновено превключването се случва, когато температурите постоянно остават над 7°C. Това е така, защото зимните гуми са проектирани с по-мека каучукова смес, която осигурява по-добро сцепление при студени и ледени условия. С повишаването на температурите, обаче, гумата в зимните колела става твърде мека, което води до повишено износване и намалена горивна ефективност.

Важно е смяната да не се отлага твърде дълго в по-топлия сезон, тъй като използването на зимни гуми в горещо време може да причини ускорено износване и намалена производителност.

Ако, все пак, не сте сигурни в метеорологичните условия, се препоръчва да удължите използването на зимните гуми за известен период.

Защо сменяме гумите през топлите месеци

Няколко причини защо се налага смяна на гуми при прехода от зима към лято:

  • Оптимизирано представяне на пътя: Летните гуми са проектирани да осигуряват максимално сцепление и управление в топло и сухо време. Техните шарки на протектора и каучукови смеси са проектирани да подобрят сцеплението върху гореща настилка, което ги прави идеални за шофиране през пролетните и летните месеци.
  • Подобрена горивна ефективност: Зимните гуми имат по-дълбоки грайфери и по-агресивни шарки за проникване в сняг и лед, което може да увеличи съпротивлението при търкаляне и да намали горивната ефективност на сухи пътища. Чрез преминаване към летни гуми шофьорите могат да изпитат подобрена икономия на гориво и намалено износване на гумите си.
  • Безопасност: Използването на правилните гуми за сезона е от решаващо значение за поддържане на контрол и стабилност на пътя. Зимните гуми се справят отлично при студени и хлъзгави условия, докато летните гуми са добри при по-топло и сухо време. Смяната гарантира, че вашето превозно средство е оборудвано с подходящите гуми, за да се справи безопасно с преобладаващите метеорологични условия.
  • Удължен живот на гумите: Използвайки зимни гуми само през по-студените месеци и летни през по-топлите месеци, шофьорите могат да удължат живота и на двата комплекта гуми. Сезонните промени помагат за минимизиране на износването, което позволява на всеки комплект да работи оптимално за по-дълго време.

Смяна на гуми в сервизите на Автохит

Автохит разполага с оторизиран сервиз на Volkswagen и оторизиран сервиз на Audi на територията на град Стара Загора. 

Тук може да поръчате нови гуми и джанти за своя автомобил, избирайки от богат асортимент от модели и марки с най-високо качество като Continental, Bridgestone и други. Ние ви предлагаме бърза доставка, професионален монтаж, първокласно обслужване и хотел за гуми, в който да съхраняваме гумите ви за следващия сезон.

Погрижете се за безопасността на пътя!

Свържете се с нашия екип, който ще ви предложи най-добрите условия!


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.