НОВО ОТ VOLKSWAGEN
15.02.2018

Лидер от ново поколение – новият Volkswagen Touareg

Образецът на марката за иновации и динамика е и образец за успешен модел: 1 млн. Touareg автомобили от първо и второ поколение на модела са продадени в цял святСветовна премиера на трето поколение: 23 март 2018,  Пекин
т

Волфсбург (Германия) - Volkswagen започва годината агресивно: с премиера на новия  Touareg. Моделът се намира на върха на моделното портфолио на Volkswagen и въплъщава могъщия потенциал на марката в експресивния дизайн, иновативните технологии и динамичното поведения на пътя. Световната премиера на новия модел ще бъде в Китай идния месец.

Touareg дефинира стандартите на марката като модела от най-високия клас във Volkswagen. Клаус Бишоф, Ръководител на дизайн звеното на марката и неговият екип са успели да създадат модел с безпогрешно разпознаваема външност и силен характер.

В новия Touareg освен това са вкарани най-нови иновативни системи за асистенция на водача, които доставят максималната сигурност и комфорт, на която днешното автомобилостроене е способно. Моделът може да се похвали с дигитален кокпит - един от най-големите в сегмента - т. нар. Innovision Cockpit, който започва нова ера в инфотейнмънт технологиите изобщо. Свързаността на модела  с интернет е от най-високо ниво. Въздушно очакване, завиващ заден мост, стабилизация против обръщане и други технологии се грижат за максимална динамика и сигурност, както и удоволствие на пътя.

Това е третото поколение на модела Touareg и естествено продължение на успеха на първите две поколения, които задоволяват най-високите изисквания на клиентите във високия SUV сегмент. 

SUV C-сегментът е сред най-бързо растящите в света и се очаква да удвои обема си до 2023 година в Китай, например.  

До този момент, откакто е въведен на пазара през 2002 г., от модела са продадени около 1 млн. автомобила, включително и oфроуд модификации. Touareg е печелил и Рали Дакар в периода 2009-2011 г.

Volkswagen ще покаже пред публика за първи път новия Touareg и целия набор иновативни функционалности в него на 23 март 2018 г. в Пекин.

Новият Touareg не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.