Автохит 2000 Новини

Audi оформя света на утрешния ден с прогресивни технологии и ненадминат дизайн. Открийте разнообразието на Audi моделите сега

  1. Новини
  2. Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар с характеристики в електрическата мобилност, които променят усещането за пътуване.
31.05.2022
НОВО ОТ AUDI

Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар с характеристики в електрическата мобилност, които променят усещането за пътуване.

Със стилно премиерно събитие, подчинено на парадигмата за прогреса и развитието на технологиите в електрическата мобилност, вносителят на Audi на българския пазар, Порше БГ, представи своя нов, изцяло електрически, градски SUV модел - Audi Q4 e-tron. Това е електрически автомобил с характер и функционалност за ежедневието на потребителя, който обединява много и различни таланти в едно завършено съчетание на изтънчените технологии, спортното изживяване и екологичната прагматичност.

Q4

Audi Q4 e-tron е най-новото попълнение в гамата електрически модели e-tron на Audi, както и първият компактен електрически SUV модел на марката. Моделът притежава отличителен авангарден дизайн, функционалност за ежедневна употреба, характерната за електрическите модели устойчивост и принос към околната среда, както и дигитални технологични решения, характерни за луксозния сегмент. Предоставя едно ново усещане за пътуване, тъй като сетивата на хората възприемат пътя, звуците, пейзажите и цялостното преживяване, по различен начин. Същевременно обаче, изненадва със своята функционалност.


Премиерата на Audi Q4 e-tron в Национална галерия "Квадрат 500" пресъздаде философията на Audi за електрификация на автомобилната индустрия, като израз на отношение към света и на прилагане на устойчиви и високоефективни решения, които вече са реалност, а не бъдеще. Затова гостите на събитието имаха възможността да се пренесат в този "нов" свят, който оживя пред техните очи с помощта на специални светлинни ефекти и анимации.


Audi Q4 e-tron впечатлява с изключителен вътрешен простор и с показващи пътя към бъдещето иновативни решения в областта на управлението на функциите, контролните прибори и асистиращите системи. Head-up-дисплеят с добавена реалност обединява реалния и виртуалния свят по един качествено нов начин. Моделната гама включва три варианта за задвижването, като най-високо позициониран е моделът quattro с 220 кВт (299 к.с.) максимална мощност. Общото между въпросните варианти: шофиране с нулеви локални вредни емисии, голям пробег, десет минути време за зареждане на енергия, достатъчна за изминаването на около 130 километра при идеални условия (WLTP) и комфортно зареждане благодарение на e-tron Charging Service. Q4 40 e-tron постига пробег от 520 километра по цикъла WLTP.


"За мен е привилегия да представя първия компактен електрически SUV Audi Q4 e-tron. С този модел доказваме, че сме готови да направим прехода към електрическата ера. Audi се превръща в модерен, устойчив доставчик на първокласна мобилност. Плановете на компанията са до 2033 г. постепенно да прекратим производството на модели с двигатели с вътрешно горене, а до 2050 г. да доведем емисиите до нулеви. Audi Q4 e-tron е символ на промяната, електрифицирайки всеки ден за едно по-устойчиво бъдеще." - сподели Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.


"Щастливи сме да представим новия Audi Q4 e-tron на българския пазар и да затвърдим лидерството на марката в електрическата мобилност. Клиентите заявяват често желанието си да дадат своя принос за опазване на природата без компромис с комфорта от шофиране в луксозния сегмент с приятно изживяване, докато са на път, и вярваме, че с Audi Q4 e-tron вдъхновяваме техните очаквания - предоставяме функционалност и удобство, в съчетание с енергетичност и върхови автомобилни технологии, като съхраняваме и околната природна среда" - каза Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi.


Audi Q4 e-tron е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на марката. Първоначалните продажби на пазара у нас са вече факт, като първите поръчани автомобили са с модификация Audi Q4 50 е-tron quattro. Цената на Audi Q4 e-tron започва от 87 275 лв с ДДС. За модела има специална лизингова оферта с преференциални условия при 777 лв. месечна вноска, подробности на audi.bg. По-късно през годината предстои представянето на Audi Q4 e-tron Sportback.

Image

Данни за разхода на гориво, респ. електроенергия, на упоменатите модели

Данните могат да варират в зависимост от избраното оборудване


Audi Q4 35 e-tron

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 18,7 - 17,0 (WLTP); 16,7 - 15,8 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0


Audi Q4 40 e-tron

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 19,0 -17,3 (WLTP); 17,3 - 16,3 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0


Q4 50 e-tron quattro

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км: 19,9 -17,9 (WLTP); 17,8 - 16,5 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0


Посочените данни за разход на гориво или електроенергия и вредни емисии са измерени посредством законовите изисквания. Новата изпитателна процедура за измерване на разхода и емисиите CO2 е ориентирана към реалното всекидневно шофиране. От месец септември 2018 тя замени актуалния досега стандарт NEDC. Заради по-реалистичната методология на симулация на условията, разходът, измерен по WLTP, както и емисиите CO2, в много случаи отчитат по-високи стойности спрямо стойностите, измерени по NEDC.


WLTP е съкращение от Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. В превод това означава "световно хармонизирана изпитателна процедура за леки и лекотоварни автомобили" и описва новата изпитателна процедура, според която се установяват разхода на гориво и вредните емисии на новите автомобили. На основата на събирани в световен мащаб данни за експлоатация в реални условия в бъдеще ще бъде много по-лесно да се правят по-реалистични замервания в лабораторни условия. По този начин WLTP взема под внимание не само различни ситуации и типични за всекидневното шофиране условия, но се влияе и от оборудването и теглото на тествания автомобил.


Към момента е задължително да бъдат обявявани данните, изчислени по NEDC. Когато става дума за нов модел автомобил, който е хомологиран по WLTP, стойностите по NEDC се пресмятат на база на показателите по WLTP. Допълнителна информация за данните по WLTP все още се предоставя доброволно, докато обявяването й стане задължително. Данните по NEDC не се ограничават до даден автомобил и не са част от търговската оферта. Те служат единствено за сравнение между различни модели и могат да варират в зависимост от оборудване (допълнителни аксесоари, размер на гумите и т.н.), които променят например теглото, съпротивлението при търкаляне на гумите и аеродинамиката; данните за разход на гориво емисиите CO2 и динамичните показатели могат да се влияят също така от метеорологични особености, специфики на трафика и индивидуалния стил на шофиране.


Допълнителна информация за официалния разход на гориво и за официалните количества на емисиите на CO2 при новите леки автомобили можете да откриете в "Справочник с данни за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на електроенергия при новите леки автомобили", който се предлага безплатно във всички търговски представителства на компанията и всички места за продажба.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.