Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Новият ID.4
31.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият ID.4

100% електрически100% SUV

ID

Напълно нова концепция на вътрешното пространство, която ви осигурява свобода. Електрическа динамика, която вдъхновява. И интуитивна концепция за управление, с която всичко става по-лесно. Новият ID.4: солиден като SUV, опазващ околната среда като ID.

Image

Отидете комфортно до офиса сутринта, след като сте били на спорт, а в края на седмицата идете с пълно оборудване на пътешествие - това не е проблем с ID.4 ¹⁾. В моделите 1ST и 1ST Max, разполагате с батерия с нетен капацитет от 77 кВтч и възможен пробег от 360-520 км²⁾, както и системна мощност от 150 кВт с Performance Upgrade.

Image

Зареждане

Предимство на електрическите автомобили е че могат да зареждат почти навсякъде. В къщи можете да зареждате с променлив ток (AC зареждане) с помощта на битовата мрежа или предлаганият като опция ID. Charger ¹⁾ със заряден капацитет от 7,2 кВтч или 11 кВтч. Много публични станции за зареждане на бензиностанции или на магистралите предлагат допълнително възможност за бързо зареждане с постоянен ток (DC зареждане).

Image

Задвижване

Отсега нататък всеки червен светофар ще се превръща в нов старт, а вие ще се наслаждаване на напълно ново преживяване зад волана. Електрическият мотор на ID.4 ускорява динамично и с пълен въртящ момент от самия старт. С моделите, базирани на Pro Performance със системна мощност от 150 кВт, можете да ускорите от нула до 100 км/ч за едва 8,5 секунди. Без превключване, без забавяне - просто се движете и се наслаждавайте с настръхнала от емоцията кожа.

Image

Електрически звук

Колко тих е един електрически автомобил зависи изцяло от автомобила. За да направи пътния трафик по-безопасен, до 30 км/ч вашият ID.4 е по-тих в интериора, но може да бъде чут ясно отвън. Това го прави по-забележим за околните. Футуристичната композиция подчертава визуалната идентичност и представлява изкуствено генериран шум при движение, който прави почти безшумния автомобил акустично разпознаваем за околните пешеходци и велосипедистите. 

Термопомпа

В новия, напълно електрически ID.4, предлаганата като опция термопомпа осигурява енергийноефективно отопление на интериора. Това означава по-малък разход на енергия от батерията, а предимството е до 30% по-голям пробег през зимата.

Как работи термопомпата?
 
Устойчивото развитие има приоритети: В допълнение към CO2 неутралното1) производство на ID.3 и ID.4, Volkswagen поема отговорност и за климатичните промени при използването на охлаждащ агент. За целта в тях се използва първата в света термопомпа с естествения и климатично неутрален охлаждащ агент R744. Благодарение на високия и коефициент на полезно действие, това е най-енергийно ефективният начин за отопляване на електрически автомобил когато външните температури са ниски. 

В сравнение със задвижване с двигател с вътрешно горене, компонентите на това на електрическия автомобил не отделят достатъчно топлина за да отоплят задоволително интериора. 

Решението: високоефективна система с термопомпа сгъстява охладителния агент под високо налягане. Генерираната в резултат от това топлина се използва за отопление на студения въздух, циркулиращ в купето. 

В резултат от това, се използва по-малко енергия от батерията отколкото при конвенционално електрическо отопление, а това увеличава пробега спрямо автомобилите без термопомпа. 

Image

Екстериор

Градски SUV модел с впечатляваща стилистична концепция и радиус на завиване като на малък автомобил: новият ID.4 показва колко атрактивна може да бъде електрическата мобилност. С перфектно оформените 18-цолови* или предлаганите като опция  19- до 21-цолови алуминиеви колела, релси на покрива за допълнителен багаж, вградени за подобряване на аеродинамиката ръкохватки на вратите, опционално 3D LED задни врати с динамични светлини за мигачи. И още един специален акцент: предлаганата като опция светлинна линия, отпред и отзад, която се простира до логото Volkswagen с променен дизайн.

Image

Интериор

Интериорът на новия ID.4 е толкова интелигентно оформен и щедро оразмерен, че осигурява изобилие от пространство за семейството ви. Забелязвате го в момента в който се качите: много място за краката, централна конзола с различни конфигурации и комфортни седалки, като опция с електрически настройки и функция за памет. На разположение е също централен Touch-Display сензорен екран с размер от до 30,5 см (12 инча), както и мултифункционален волан със сензорни повърхности и обратна връзка с вибрация. Амбиентното осветление в избран от вас цвят подчертава характера на луксозен салон. Заедно с опционалния панорамен покрив, можете да се наслаждавате на приятно и спокойно пътуване.

Image

Амбиентно осветление

Придайте на ID.4 повече индивидуалност. Можете да избирате между десет серийни цвята (30 възможни цвята като опция) и да придадете повече светлина на интериора. Освен всичко останало и в областта на таблото, нишата за телефон (опция) и вратите. Топли или хладни цветове за интериорното осветление - изборът е изцяло ваш.

Image

Поздрав

Новият ID.4 ви разпознава. В момента, в който го доближите със своя ключ, в съчетание с опционалната система за безключов достъп и стартиране "Keyless Access"*, автомобилът активира опционалните си LED матрични светлини IQ.LIGHT в знак на поздрав. Освен това, за да стигнете до автомобила и да се върнете от него, обратно до входната врата, функциите "Leaving home" и "Coming home" осветяват пътя със светлинен сноп. Интерактивните ID. Light ви приветстват вътре, преди дискретният звук при старта да ви подкани да потеглите веднага. Когато напуснете вашия ID.4, той ви казва "довиждане" със светлинен сигнал и звук. 

Image

Цветен дизайн 

С предлагания като опция външен стилистичен пакет, новият ID.4 ви предлага възможност да придадете още блясък на външността, например с вашия любим цвят. Специален елемент е опционалният металик цвят по избор, който се среща с черен покрив, сребристи рамки на покрива и третата колонка. Цветова комбинация, която играе с контрастите. Точно, както самия ID.4.

Image
Image
Image

Панорамен покрив 

С голяма остъклена повърхност, която се простира почти по цялата дължина на покрива, опционалният панорамен стъклен покрив сам по себе си завладява погледа. Още по-хубаво е че той гарантира безпрепятствен поглед към небето, а тонираното стъкло осигурява приятни температури. Защита срещу силните слънчеви лъчи пък се осигурява от щората, която може да се управлява лесно с гласов контрол. Просто кажете "Здравей ID.,покажи ми звездите" и щората ще се отвори.
 

Head-Up Display за разширена реалност 

В новия ID.4 можете да поддържате погледа си върху това, което е важно. Опционалният Head-up Display с разширена реалност проектира важна информация директно в зрителното поле на предното стъкло. Благодарение на технологията за разширена реалност можете да виждате указанията на навигацията директно на лентата за движение, по която трябва да се движитe или да завиете. По този начин ще стигнете целта си по-спокойни, без да снемате погледа си от пътя. 
 

Безключов достъп 

Благодарение на предлаганата като опция система за безключов достъп "Keyless Access", ID.4 разпознава ключа на вашия автомобилa в джоба ви и отключва в момента в който ръката ви доближи дръжката на автомобила. А благодарение на опционалната система "Easy Open & Close", леко движение на крака ви в задната част на автомобил е всичко необходимо за да за да се отвори или затвори електрозадвижвания заден капак. Както виждате, ставата по-лесно с помощта на иновативните технологии. 
 

Теглич

Вашето хоби изисква сериозно оборудване? Или имате нужда да транспортирате доста неща за професионални нужди? Няма проблем с ID.4: тегличът предлаган като допълнително оборудване е създаден за прикачни товари с тегло от до 750 кг (без спирачки) или 1000 кг (със спирачки) ¹⁾. Когато нямате нужда от теглича, можете да го приберете под бронята с няколко лесни движения, така че вече да не се вижда.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.