Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Новият Taigo
31.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Taigo

За всички, които искат да създадат собствени тенденции.

Taigo

Новият Taigo. За всички, които искат да създават собствени тенденции. За хора, които не вместо да се променят, предпочитат да сменят средата. За тези, които показват не само стил, но и характер. За всички, които успяват да открият необикновеното дори във всекидневието.

Image

Екстериор

R-Line

За всички, които харесват спортния дух, новият Taigo във вариант R-Line предлага висококачествено оборудване с редица акценти в областта на дизайна, комфорта и технологиите, които осигуряват характерен изглед на екстериора и интериора.

Image

Екстериор

Дизайн пакет "Black Style"

За нашите клиенти, които обичат спортния стил, се предлага дизайн пакет "Black Style" за R-Line. Така Вие можете да направите своя Taigo черен като нощта - с 18-цолови алуминиеви колела "Misano" и корпуси на страничните огледала, трапецовидни накрайници на ауспуха и радиаторна решетка в черно. В унисон с този стил са потъмнените прозорци на задните врати и потъмненото задно стъкло.

Image

Екстериор

Roof Pack

Новият Taigo съчетава в себе си компактни външни размери и грандиозен дизайн. Как точно ще изглежда автомобилът Ви - това решавате Вие. Какво ще кажете например за черен покрив и черни корпуси на страничните огледала в тон с него? Roof Pack се предлага по желание на клиента за ниво на оборудване Style, с включени затъмнени прозорци отзад.

Image

Екстериор

Front

Taigo изглежда спортен и модерен още от пръв поглед. Специалент акцент е стилната LED-светлинна лента, която се простира през цялата предница и достига до емблемата на Volkswagen, свързвайки я с IQ.LIGHT - LED-Matrix-фаровете и допринасяйки за ефектната графика на светлините. Светлините за мъгла са интегрирани в широката предна броня.

Image

Екстериор

Задна част

Снишената задница с модерната графика на светлините изглежда подчертано спортна. Coupé-дизайнът се подчертава от тесните LED-задни светлини в тъмночервен цвят с простираща се по цялата широчина светлинна лента - от ефектния завършек на покрива до динамичната си задна престилка Taigo дава да се разбере, че не се свени да остави сивотата на всекидневието зад себе си.

Image

Екстериор

Светлинно прожектиране

Правилната светлина е много важна за яркото представяне. Именно затова Taigo от ниво на оборудване Life разполага серийно със светлинни прожектори на дъното на автомобила. За да бъдете подобаващо посрещани и изпращани, пространството отстрани на вратите при Taigo се осветява с "Leaving home"- и "Coming home"-функция.

Интериор

Интериорът на новия Taigo Ви поздравява подканящо. С висококачественото си Soft Touch табло като част от серийното оборудване и по желание дори с цветен декор в ниво на оборудване Style. От ниво на оборудване Life пътниците на задните места могат лесно да зареждат своите мобилни устройства с помощта на двата USB-порта от задната страна на подлакътниците между предните седалки. Серийният от ниво на оборудване Life кожен мултифункционален волан също показва, че всичко в този кокпит се върти около свързаността и лайфстайла.

Image

Интериор

Digital Cockpit

На пътя винаги е от първостепенно значение да държите най-важното под око. Комбинираният прибор Digital Cockpit Ви показва серийно3) на цветен екран с висока разделителна способност и диагонал 20,32 см класически прибори като скоростомер и километраж. При Digital Cockpit Pro уредите се показват на екран с диагонал 26,04 см и могат да се конфигурират в зависимост от вашите индивидуални желания. Така например можете да изберете оптично изображение на данните от асистиращите системи или пък комбинация от навигационна карта и данни от медийните канали - всичко е представено с ефектни графики и анимации.

Image

Интериор

Дизайн пакет "Visual Green"

Иска Ви се да получите малко повече цвят? С нашия дизайн пакет "Visual Green" Вие прибавяте допълнитени свежи щрихи към интериора. При качване интериорът Ви поздравява със светлия тон Ceramique и със стилни декоративни апликации в цвят "Visual Green". Зелените шевове на тапицериите "Tracks" допълват характерното цветово оформление.

Image

Интериор

Амбиентно осветление

тление в областта на предните дръжки на вратите, декоративните лайстни на вратите и арматурното табло придава приятна атмосфера на интериора. Още симпатични детайли: LED-лампите за четете отпред и отзад, предлагани като опция от ниво на оборудване Life, както и LED-осветлението в областта на пространството за краката, серийно за нива на оборудване Style и R-Line, което осигурява добра видимост при качване по тъмно

Image

Интериор

Климатична инсталация „Air Care Climatronic"

На спътниците Ви им е топло? А на Вас пък Ви е студено? С помощта на двузоналното регулиране можете да настройвате температурата от двете страни на интериора независимо една от друга. Предлаганата като опция от ниво на оборудване Life климатична инсталация "Air Care Climatronic" се управлява интуитивно с помощта на сензорни полета и може наистина много: с колкото по-ниска скорост се придвижвате, толкова по-слаб е шумът от вентилацията. При включване на пръскалките за почистване на предното стъкло или при включване на задна предавка автоматично се активира рециркулацията на въздуха, за да останат неприятните миризми вън от купето. Накратко: на всяко от местата в новия Taigo цари идеален микроклимат.

Image

Интериор

Гъвкаво дъно на багажното отделение

Независимо от компактните си външни размери, Taigo предлага впечатляващ вътрешен обем. За да може този обем да се оползотворява възможно най-оптимално, има гъвкаво дъно на багажното отделение. Тъй като прагът на товарене и дъното на багажника са в една равнина, товаренето е изключително лесно: достатъчно е просто да вдигнете багажа до нивото на прага и да го плъзнете навътре. Дори масивният Subwoofer на опционалната озвучителна уредба "beats" не се явява пречка, тъй като той е монтиран в нишата за резервната гума и позволява постиганего на максимален обем за багаж.

Image
Image

Комфорт

App-Connect Wireless

App-Connect3)4) служи за удобното използване на приложения и съдържание от смартфон. Музика, новини, карти и аудиокниги лесно и удобно се пренасят на екрана на бордната инфотейнмънт система и могат да се управляват в зрителното поле на водача. Налице са три възможности за свързване на смартфон: Apple CarPlayTM, Android AutoTM от Google и MirrorLink®. Особено приятно решение: използването на Apple CarPlayTM и Android AutoTM с безжична връзка при предлаганите като опция навигационни системи "Discover Media" и "Discover Pro"5), както и радио "Ready 2 Discover"6). Вие можете да закупите эи активирате App-Connect и допълнително през  In-Car Shop7).  

Image

Комфорт

Wireless Charging

Винаги ли имате под ръка заряден кабел, когато имате нужда да заредите телефона си докато сте на път? Едва ли. В новия Taigo вече не се налага да мислите за това. Просто поставете смартфона си в предната ниша, където той ще се зареди индуктивно. За целта е необходимо смартфонът Ви да поддържа Qi-стандард и да сте поръчали опцията за безжично зареждане, която се предлага от ниво на оборудване Life.

Image

Комфорт

Панорамен отварящ/открехващ се шибедах

С огромната остъклена площ, която се простира по цялата широчина на покрива, предлаганият като опция отварящ и открехващ се шибедах изглежда наистина впечатляващо. Още по-хубава е гледката, която имат пасажерите към небето. Както и свободния достъп на слънце и свеж въздух. В какви количества искате да получавате от тези блага, зависи от вас: панорамният стъклен покрив може да се открехва, както и да се отваря частично или изцяло. Ако пък в интериора стане твърде светло, на помощ идват тонираното стъкло, както и висококачественият сенник.

Image

Комфорт

Keyless Access

Спестете си досадното ровене за ключа в джобовете или чантата си: достаточно е да се приближите на разстояние по-малко от 1,5 метра от Вашия Taigo, за да се отключат автоматично както вратите, така и капака на багажника. Ключът вече не Ви е необходим и за стартирането на двигателя. Това става съвсем просто с натискането на бутон. Ако "Keyless Access" не функционира, значи ключът просто не е у Вас. Може би пък е на кухненската маса?

Image

Комфорт

Теглич

Вашето хоби изисква обемно оборудване? Това изобщо не представлява проблем за новия Taigo: предлаганият по желание теглич може да тегли прикачен товар с маса до 650 кг без спирачки и до 1200 кг със спирачки. В случай че не се нуждаете от подготовката за теглич, можете да я демонтирате с няколко движения и да я приберете в специално предназначената за целта чанта.

Image

Комфорт

Камера за задно виждане "Rear View"

С помощта на предлаганата като опция камера за задно виждане "Rear View" с включена функция за измиване Вие имате отличен обзор при каране на заден ход: образът от камерата се показва на дисплея на Вашата инфотейнмънт система. Наред с това "Rear View" изобразява помощни линии, благодарение на които е по-лесно да преценявате дистанцията спрямо други обекти около автомобила.

Image

Комфорт

Избор от профили на шофиране и електронен блокаж на диференциала XDS

С помощта на избора на профили на шофиране Taigo се напасва идеално към Вас. В зависимост от това кое е най-важно за Вас. С едно докосване с пръст можете да промените автоматично настройките на задвижването, управлението и дори алгоритъма за превключване на предавките (при трансмисията с два съединителя DSG). А технологията XDS има действието на напречен блокаж на предния диференциал, благодарение на което се намалява типичната за автомобилите с предно задвижване склонност към недозавиване. И всичко се случва изцяло автоматично и комфортно.

  • Eco: за икономично шофиране
  • Normal: за всекидневни маршрути от точка A до точка B
  • Sport: за спортно изживяване с по-високи обороти на двигателя
  • Individual: за ваша индивидуална конфигурация от настройки

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.