Автохит 2000 Новини

Audi оформя света на утрешния ден с прогресивни технологии и ненадминат дизайн. Открийте разнообразието на Audi моделите сега

  1. Новини
  2. Новото Audi A3 Sportback - компактни пропорции и спортен дизайн
06.03.2020
НОВО ОТ AUDI

Новото Audi A3 Sportback - компактни пропорции и спортен дизайн

Със създаването на първото Audi A3 през 1996г. Audi полага основите на сегмента за премиум-компактен клас автомобили. На 3.март онлайн чрез лайф стрийм Audi представи новото четвърто поколение Audi A3 – спортно, дигитализирано и изцяло свързано.

Audi A3 Sportback

Забележителен е прогресивният дизайн на каросерията, под която се крият множество иновационни технологии от висш клас като инфотейнмънт функции, ходовата част и други асистиращи водача системи.

Широката решетка в предната част и големите вентилационни отвори подчертават динамичния характер на този компактен премиум автомобил. Проследяваме линията на рамената на каросерията от предните до задните светлини на автомобила. А повърхността под тази линия е вдлъбната навътре, което е нов компонент от дизайна на Ауди, имащ за цел ярко да подчертае широчината на калниците. Иновационни са и дигиталните дневни светлини, интегрирани в Matrix-LED-фаровете.

Таблото на Audi A3 е изцяло фокусирано върху улеснението на шофьора. Използвани са познати елементи на марката, които срещаме в моделите от висок клас. В средата на таблото се намира 10,1-инчов тъч дисплей, който удобно може да се използва по време на шофиране само с едно докосване. Екранът разпознава ръчно въвеждане на символи, дава обратна връзка чрез звуци и позволява управление на функциите посредством фрази от всекидневната реч. Предлага се и опция за виртуално табло с диаметър 12,3 инча. По желание може да се инсталира Head-up-дисплей.

MMI операционната концепция се задвижва от ново трето поколение модулна платформа за инфотейнмънт системи, чиято компютърна мощ е десет пъти по-висока от предшестващата я. Тя предоставя всички възможности за свързаност като провеждане на телефонни разговори, интегриран WiFi-Hotspot, услугите на Audi Connect.

Ходовата част на Audi A3 Sportback съчетава високо ниво на динамика с добър комфорт на возене. По желание на клиента се предлагат опционални екстри. Например - окачване с адаптивно регулиране на амортисьорите, което същевремено снишава каросерията с 10 милиметра по-близо до пътя.

С помощта на технологиите Audi pre sense front, асистентът за рязко заобикаляне на препятствия и предупреждението за неволно напускане на пътната лента Audi A3 Sportback прави всичко възможно, за да намали риска от инциденти с други участници в движението и серийно предлага високо равнище на безопасност. Като допълнение се предлагат още множество асистиращи системи. Сред тях са асистент за смяна на лентата, асистент за приближаващи обекти при слизане от автомобила, както и асистенти за кръстовища и за паркиране.

При запазени компактни размери на каросерията, Новият A3 Sportback предлага повече вътрешен простор и функционалност. Моделът е пораснал с около три сантиметра в сравнение с предшественика си (дължина - 4,34 метра и широчина -  1,82 метра без огледалата). Височината (1,43 метра) и междуосието (2,64 метра) са останали непроменени. Вместимостта на багажника в зависимост от положението на задните седалки варира между 380 и 1.200 литра.

В Европа новият Ауди А3 стартира с предлагането на 3 впечатляващи двигателя. Единият е  1.5 TFSI със 150 к.с. Другият - 2.0 TDI, наличен във варианти с 85 116 к.с и 150 к.с. Двулитрoв двигaтeл c дизeлoвo гoривo cъщo щe ce прeдлaгa във вeрcиятa cъc 150 кoнcки cили, дoкaтo бeнзинът имa т.нaр умeрeнo хибриднa вeрcия c 48-вoлтoв cтaртoв гeнeрaтoр. Тoй мoжe дa дoбaви дo 12 к.c. и 50 Нм. Като умерен хибрид А3 би осигурил възможност за движение до 40 секунди при изключен двигател.

Предварителната продажба на Audi A3 Sportback на много от европейските пазари започва още от месец март 2020 г. Първите доставки се очакват през май. Версията 1.5 TFSI със 150 к.с. стартира от 28.000 евро.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.