Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място в Автохит. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Премиера на ID.7 GTX Tourer: най-мощното серийно комби на Volkswagen
14.03.2024
Новини от Volkswagen

Премиера на ID.7 GTX Tourer: най-мощното серийно комби на Volkswagen

През февруари 2024 година, Фолксваген представиха ID.7 Tourer 210 kW (286 к.с.). Само един месец по-късно се състоя премиерата на ID.7 GTX Tourer разполагащ с 250 kW (340 к.с.). Той може да бъде наречен “най-мощното серийно комби, произвеждано някога от Volkswagen”.

ID.7 GTX Tourer Премиера

Заедно с него дебютират и ID.7 GTX в изпълнение лифтбек, ID.3 GTX и ID. Buzz GTX от Volkswagen Лекотоварни автомобили.

GTX-устойчивост.

ID.7 GTX Tourer проправя пътя към нов тип спортна мобилност, съчетавайки пространството на голямо комби с представянето на спортен автомобил и устойчивостта на електрическата мобилност. 

Завладяващ е и моменталният устрем, с който двата електрически мотора осигуряват максимална мощност и въртящ момент в рамките на части от секундата. Благодарение на ефективното задвижване и първокласната си аеродинамика, ID.7 GTX Tourer безпроблемно изминава големи дистанции между две зареждания. Принос за високото ниво на ефективност има и новата литиево-йонна акумулаторна батерия с енергиен капацитет 86 kWh (нето). На DC-зарядни колонки тя може да се зарежда с до 200 kW4.  На практика това означава: с тази мощност на зареждане батерията може да се зареди от 10 до 80 % за значително под 30 минути при идеални условия.

GTX-характер.

Предната част на ID.7 GTX Tourer се различава от версията с 210 kW благодарение на своята индивидуално оформена предна броня с решетка с мрежа тип пчелна пита и характерна за GTX светлинна графика. 

Всички черни елементи са с блестящо покритие. Това се отнася не на последно място за праговете и за решената в GTX-дизайн долна част на задната броня. Също в черно: целите рейки на покрива, които иначе са изпълнени в цвят „матово сребристо“. 

Специално съобразени с GTX-дизайна са и новите 20-цолови колела от лека сплав „Skagen“5. Като специално оборудване ще последват също и 21-цолови колела от лека сплав. 

Интериорът е облагодорен с детайли като спортни седалки (отпред с функция за подгряване) с перфориран GTX-надпис в облегалките, специфичен за GTX мултифункционален волан с червени шевове, както и червени кантове на седалките, арматурното табло и тапицериите на вратите.

Image
Image

GTX-простор.

Новият ID.7 GTX Tourer съчетава максимално спортен характер с максимален вътрешен обем

Натоварен до облегалките на предните седалки (до покрива с разделителна мрежа), автомобилът осигурява до 1714 литра товарен обем. Багажният обем при петима души на борда и натоварване до височината на задната облегалка възлиза на 605 литра (задната облегалка трябва да бъде изправена в Cargo-позиция). 

Дължината на товарния отсек до задните облегалки възлиза на 1075 мм. При сгъване на задните седалки се образува товарна площ с дължина 1948 мм. Максималната широчина между задните калници възлиза на 1000 мм.

С такъв товарен обем ID.7 GTX Tourer предлага достатъчно място за всякакъв тип екипировка.

Image

GTX с панорамен покрив.

ID.7 Tourer и неговата версия GTX се предлагат с опция панорамен стъклен покрив „Smart Glas“. Стъкленият покрив може да променя по електронен път структурата си от прозрачна на непрозрачна, благодарение на интегрирания в стъклото PDLC-слой (Polymer Dispersed Liquid Crystal).

GTX-серийно оборудване.

Към разширеното серийно оборудване на ID.7 GTX Tourer спадат: 

  • IQ.LIGHT – LED-матрични фарове
  • анимирани VW-емблеми отпред и отзад
  • амбиентно осветление с избор от 30 цвята
  • Augmented-Reality-Head-up-Display 
  • „App-Connect“ wireless за Apple Car Play и Android Auto
  • гласов асистент IDA 
  • двузонов климатроник (като опция: тризонов климатроник „Air Care Climatronic“)
  • система за безключов достъп и стартиране „Keyless Access“
  • алармена инсталация

Като опция се предлагат асистиращи системи като:

  • предупреждението при слизане от автомобила (предупреждение за приближаващ трафик отзад при слизане от автомобила6)
  • „Connected Travel Assist с онлайн данни“ (асистирано надлъжно и напречно водене на автомобила, включително асистирана смяна на лентата на движение6)
  • „Park Assist Plus“ с Memory-функция (автоматизирано паркиране, включително от дистанция до 50 метра6)
Image
Image

IDA и „ChatGPT“.

Новият гласов асистент IDA се управлява с естествени фрази от всекидневната реч. Той позволява не само управлението на функции в автомобила, но и в рамките на възможностите на технологията отговаря на въпроси от всички възможни области, които могат да бъдат намерени в онлайн бази данни, а като новост позволява и интеграция на „ChatGPT“ (изкуствен интелект, АI). „ChatGPT“ ще бъде наличен като актуализация на малко по-късен етап.

Нов Wellness-App.

Новост за гамата на ID.7 е т.нар. „Wellness-App“. С помощта на въпросното приложение можете да избирате между предварително подбрани комбинации от различни функции в автомобила, за да усъвършенствате допълнително чувството за уют на борда на автомобила по време на път или докато почивате

В зависимост от оборудването, приложението използва амбиентното осветление, озвучителната система, климатика, панорамния покрив „Smart Glas“, както и функциите за климатизация и масаж на седалките.

Звукови композитори са разработили специални акустични звукови фонове за „Wellness-App“. Новото In-Car приложение се стартира от инфотейнмънт системата. Налични са три Wellness-режима: „Fresh Up“ (освежаване), „Calm Down“ (отпускане) и „Power Break“(пауза).

Ето един пример: „Fresh Up“ с един клик активира ободряващ звук, освежаващ режим на климатизация (с помощта на климатроника и вентилацията на седалките), активиращ масаж на гърба, както и сини и тюркоазени зони в подобаващо настроеното амбиентно осветление; светещите декори в арматурното табло, панелите на вратите и разположените отдолу тесни светлинни ивици се променят от синьо към тюркоазено и обратно на спокоен интервал. 

Паралелно с това, в ID. Light под челното стъкло протича синя светлинна анимация. Режимът може и да бъде допълнително индивидуализиран: вместо предварително подбраните звуци можете например да слушате дадена радиостанция или пък Spotify-плейлиста

Възможно е също масажът и климатизацията на седалките да бъдат отново активирани или деактивирани. Ако Volkswagen се намира в състояние на покой, на екрана също се появяват специални графики

След 10 минути „Fresh up“ и „Calm Down“ се деактивират автоматично, при  „Power Break“ това се случва след 20 минути. 

Приложението „Wellness-App“ е част от предлагания като опция „Интериорен пакет Plus“. Освен това то може да бъде допълнително активирано като актуализация след първоначалната покупка на автомобила.

Търсите най-добрия автомобил за вас? Volkswagen специалистите на Автохит ще ви асистират през целия процес на избор, финансиране, покупка и следпродажбено обслужване на вашата мечтана кола.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.