Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Световна премиера на Golf: Какво ново в емблематичния модел на Volkswagen
24.01.2024
Новини от Volkswagen

Световна премиера на Golf: Какво ново в емблематичния модел на Volkswagen

Volkswagen отбелязва 50-годишния юбилей на емблематичния за марката Golf. Сега моделът преминава в следващия етап от своето развитие със световната премиера на обновената си версия.

Volkswagen Golf
  • Юбилейнао обновление - преди 50 години от поточната линия слиза първият от общо над 37 милиона произведени до момента автомобила Golf. Сега моделът преминава в следващия етап от своето развитие със световната премиера на новия Golf.
  • Нови хардуер и софтуер - Golf ще бъде оборудван с инфотейнмънт система от последно поколение с бързодействащ процесор, интуитивно управление на функциите и интелигентен гласов асистент
  • Около 100 километра пробег на електричество и общ автономен пробег от 1000 ккилометра - новият plug-in хибрид съчетава електрическата мобилност с изключителни възможности на дълги разстояния
  • Впечатляващи светлини - Golf ще бъде оборудван с нова матрична LED система на фаровете IQ.LIGHT2 с мощни дълги светлини и осветена емблема на Volkswagen2 отпред

Емблематичен и обновен до съвършенство. Volkswagen отбелязва 50-годишния юбилей на емблематичния за марката Golf. Серийното производство на бестселъра започва във Волфсбург през месец март 1974 година, а през годините първият Golf е последван от още над 37 милиона автомобила. Чисто математически погледнато, това означава, че всеки ден през последните 50 години по над 2000 хора по света са си купували нов Golf.

Тази невероятна популярност превръща компактния модел в най-успешния в историята европейски автомобил и най-продавания модел на Volkswagen за всички времена.

Сега Volkswagen представя световната премиера на най-новия етап в развитието на Golf, включващ изцяло нова, разработена от нулата инфотейнмънт система и следващо поколение plug-in хибридно задвижване. Най-добрият Golf за последните 50 години ще бъде на разположение при дилърите на марката през тази пролет.

ИЗЯВЛЕНИЯ ЗА НОВИЯ GOLF

Tомас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Леки автомобили. “Golf е в основата и сърцето на марката Volkswagen вече половин век, осигурявайки достъпна мобилност за всички на най-високо техническо равнище. През годините моделът бе адаптиран непрестанно към нуждите на клиентите и така се превърна в световен бестселър. Именно върху тази основа сега стъпва най-новият еволюционен етап на тази прочута моделна серия, който се отличава с още по-висока ефективност, по-добър комфорт, изключително качество и нова концепция за управление на функциите. Golf никога не е бил толкова добър.”

Aндреас Минд, главен дизайнер на Volkswagen Леки автомобили. “Golf е сред безспорните икони на автомобилния дизайн – един често имитиран, но никога недостигнат образец. Със своята визуална стабилност и превъзходна външност, Golf остава единствено по рода си явление в компактния клас. Типични за модела елементи като задните колони на покрива отдавна са неразделна част от стилистичната ДНК на марката Volkswagen. Със своето ясно, чисто излъчване и абсолютна самоувереност, новият Golf прекрачва безпрепятствено границите на автомобилните класове. Той е чудесна отправна точка за 2024 година и мощен извор на вдъхновение за бъдещето в дизайна на Golf.”

Image

БЕСТСЕЛЪР ВЪВ ВЪРХОВА ФОРМА. Какво ново от Golf?

  • Нов дизайн на светлините
  • Нова инфотейнмънт система
  • Нови системи за асистенция на водача
  • Нова гама задвижващи системи

Нов дизайн на светлините. Новите Golf и Golf Variant правят впечатление с промененото оформление на предната част, в която се открояват елементи като първото на европейските пазари светещо изпълнение на емблемата на Volkswagen2 и изцяло новите LED фарове. При върховата версия на матричната LED система IQ.LIGHT2 се използва нова функция на дългите светлини с обхват до 500 метра. Дизайнът на задните LED светлини със система IQ.LIGHT 3D2 и при двете версии на каросерията също е изцяло нов.


Нова инфотейнмънт система. Вътрешното пространство на новия модел впечатлява с възможностите за интуитивно управление на функциите с помощта на новоразработената инфотейнмънт система (MIB4). Нейният сензорен екран е изпълнен като свободно стоящ елемент на арматурното табло и в долната си част предлага ергономично оптимизирани и осветени сензорни плъзгачи за контрол на температурата и силата на звука. Нов е и подобреният като функции и изпълнение мултифункционален волан, както и новият гласов асистент IDA2. Той разпознава команди с естествени фрази и може да се използва не само за управление на обичайни функции като климатичната инсталация, мобилния телефон и навигационната система, но и за достъп до онлайн информация от различни области – от прогнозата за времето до отговори на разнообразни въпроси с общопознавателен характер.


Нови системи за асистенция на водача. Маневрите с новите Golf и Golf Variant се улесняват значително от новите системи за асистенция на водача  като усъвършенстваните функции Park Assist Plus и Park Assist Pro2 (предлагана за първи път при Golf) за асистирано паркиране и излизане от паркомястото чрез смартфон3, както и новата 360-градусова система за наблюдение на зоната около автомобила Area View2.


Нова гама задвижващи системи. Новите plug-in хибридни системи за задвижване с възможност за използване на бързозарядни правотокови (DC) станции съчетават високите динамични показатели с възможност за изминаване на около 100 километра изцяло на електричество. Версиите с високоефективни mild хибридни системи за задвижване с 48V на свой ред предлагат изключително подходящо решение за потребителите, които не разполагат с възможности за инсталиране на стенни зарядни модули (Wallbox) в домашни условия. Спортният Golf GTI1 от друга страна е станал още по-динамичен благодарение на увеличението на мощността на неговия турбокомпресорен двигател с 15 кВт до общо 195 kW (265 к.с.), а мощността на агрегата 2.0 TSI със 150 кВт (204 к.с.) също е нараснала с 10 кВт1. Към момента на пазарната премиера, гамата на обновения модел ще включва общо девет различни версии на задвижването – с mild хибридни (eTSI) и plug-in хибридни (eHybrid и GTE) системи, с бензинови турбодвигатели (TSI) и турбодизелови (TDI) агрегати.


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.