Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Световна премиера на новия Arteon и Arteon Shooting Brake
30.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Световна премиера на новия Arteon и Arteon Shooting Brake

Една моделна гама, две версии!

Arteon

- Фастбек и Shooting Brake - в бъдеще клиентите вече ще имат възможност за избор между две версии на Arteon
- Версията Shooting Brake е изцяло нова, динамична интерпретация на класическото комби
- Цялата продуктова гама на модела е преминала през пълно технологично обновление
- За първи път марката Volkswagen предлага plug-in хибридна система за задвижване в гамата на Arteon
- Версията Arteon R1 ще заеме позицията на флагман в гамата на модела

Image

Една моделна гама, две версии! Volkswagen представя световната премиера на новия Arteon и едновременно с това обявява дебюта на изцяло нова, втора версия в лицето на Arteon Shooting Brake. Новият модел предлага изцяло нова, динамична интерпретация на концепцията на класическото комби. "През тази година Volkswagen ще представи на пазара общо 34 нови модела - никога досега в историята на марката не е имало подобна по мащаб продуктова офанзива", сподели Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen и изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили. "Arteon Shooting Brake разширява нашата палитра от модели във важния среден сегмент на автомобилния пазар. Той ще се превърне в нов еталон в своя клас с динамичния си дизайн, висока функционалност и модерни технологични решения."

Image

Стилен и динамичен. Моделът Arteon изпълнява ролята на класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen от 2017 година и сега Volkswagen представя резултата от цялостната, задълбочена актуализация на моделната гама. Новият Arteon и Arteon Shooting Brake се отличават със своя изразителен, авангарден дизайн, сред чиито основни характеристики са елементи като новото оформление на предницата с непрекъсната светлинна лента, забележителни хромирани детайли и нови отвори за въздух в долната част. Радиаторната решетка и дългият, широк преден капак са оформени в едно цяло и открояват ярко двете версии на Arteon сред останалите автомобили на пътя - дори и през нощта благодарение на уникалната светлинна графинка на предните и задните LED светлини.

Image

Двата нови модела - Arteon и Arteon Shooting Brake, впечатляват със своите атлетични линии, но се различават значително в оформлението на задната част, започваща от средните странични колони на покрива . Докато при класическата фастбек версия контурите на покрива и страничните прозорци започват да се снижават паралелно назад така се превръщат в типичната за спортните купета плавна извивка в силуета на покрива, при Shooting Brake линиите на покрива и страничното остъкляване продължават още назад и завършват в новия спойлер накрая на покрива. В горната си част линията на прозорците следва успоредно тази на покрива, но в долната част линиите се движат нагоре към задните странични колони, формирайки по-тясна и впечатляваща с елегантността си остъклена площ в задната част на силуета. Във своята съвкупност, всички стилистични елементи образуват типичния за Shooting Brake динамичен профил със спортен дух.

Image

Arteon eHybrid. Всички нови технологични възможности и удобства, добавени в гамата в рамките на обновлението на модела се предлагат и при двете версии на каросерията. За първи път в Arteon сред тях е и система за plug-in хибридно задвижване. Благодарение на продължителния автономен пробег на изцяло електрическа тяга, много от собствениците на Arteon eHybrid1 и Arteon Shooting Brake eHybrid1 ще имат възможност да покрият своя ежедневен пробег изцяло на електрическа тяга и с нулеви локални емисии. Двете версии на Arteon в лицето на версиите фастбек и Shooting Brake са сред първите представители на луксозния сегмент на средния автомобилен клас, които се предлагат със система за plug-in хибридно задвижване.

Image

Arteon R - динамични характеристики в бизнес класа. Arteon R ще изпълнява ролята на флагман в гамата на обновения Arteon. С този модел марката Volkswagen продължава да утвърждава своята позиция в сегмента на престижните спортни автомобили - не само с предизвикващите неподправено вълнение характеристики на мощността, но и с начина, по който тази мощ се превръща в ускорение и динамика на пътя. Благодарение на новата прогресивна технология, известна като R-Performance Torque Vectoring, въртящият момент се разпределя оптимално и гъвкаво както между двата моста, така и между задните колела в зависимост от ситуацията на пътя и стила на шофиране чрез селективно управление на въртящия момент, подаван към всяко едно от колелата. Именно по този начин се създава ново, по-високо ниво на динамиката на шофиране в този автомобилен клас.

Image

Изобилие от място за водача, пътниците и багажа. Неразделна част от характера на Arteon е неговата изключително функционална цялостна концепция. Всички пътници на предните и задните места в двете версии на новия Arteon имат възможност да се възползват от предимствата, осигурени от модулната конструктивна архитектура за модели с напречноразположени двигатели (MQB) на групата Volkswagen. Максималното пространство в областта на краката на пътуващите на задния ред седалки достига 1 016 мм и е абсолютен еталон в този автомобилен клас. Благодарение на уникалната конструкция на каросерията в задната част на покрива, новият Shooting Brake предлага повече пространство на първия и втория ред седалки, а възможността за асиметрично сгъване на облегалката на задната седалка е част от стандартното оборудване и при двете версии на модела. Обемът на багажното отделение при Arteon Shooting Brake е 565 литра до ръба на облегалката на задната седалка и под покривалото на багажното отделение (563 литра при версията фастбек), а при сгъване на задните седалки багажният обем нараства до 1632 литра при Shooting Brake и 1 557 при версията фастбек. И в двата случая максималната дължина на товарното пространство до облегалките на предните седалки е 2090 милиметра.

Нови асистиращи системи - Travel Assist с асистирано управление със скорост до 210 км/ч. Палитрата от технологични нововъведения включва нови двигатели, както и допълнителни асистиращи системи IQ.DRIVE. Новост в гамата на Arteon е допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, която дава възможност за частично автоматизирано движение в диапазона от 0 до 210 км/ч (в рамките на ограниченията на системата) и прави шофирането в условия на натоварено градско движение и задръствания осезаемо по-удобно за човека зад волана. Неразделна част от системата Travel Assist е и адаптивният темпомат ACC с превантивен контрол на скоростта, който реагира на знаците за ограничение на скоростта, при навлизане в градски зони, при завои, кръгови и други видове кръстовища, адаптирайки скоростта в съответствие с ограниченията и конкретните условия. Системата Lane Assist подкрепя водача в безопасното поддържане на автомобила в центъра на лентата за движение, а системата за автоматично аварийно спиране Front Assist с функция за разпознаване на пешеходци също е част от гамата на Travel Assist в изцяло обновения Arteon. Камерата Rear View за маневри на заден ход (опционално) е допълнително усъвършенствана и освен всичко друго вече разполага и с функция Corner View (при която обхватът на камерата и съответно на картината на екрана на инфотейнмънт системата се разширва от 90 градуса до широкоъгълно изображение с ъгъл от 170 градуса) и специална функция за наблюдение на прикачния товар (с поглед отгоре над теглича, за да се улеснят маневрите за прикачване на ремаркето).

Image

Нова конфигурация на армаурното табло в интериора. Вътрешното пространство на новия Arteon впечатлява с новото оформление на контролните прибори и конфигурацията  на арматурното табло, което придава на Arteon още по-ярко усещане за изключителност. Управлението на функциите е значително улеснена с добавянето на сензорни плъзгачи за управление на автоматичната климатична инсталация и с новия мултифункционален волан с сензорни панели. Изцяло нова възможност е и  безжичната интеграция на смартфон приложения чрез "App-Connect Wireless" за "Apple CarPlay" и "Android Auto" (Google), както и озвучителната система harman/kardon от висок клас с мощност 700 W, създадена от аудиоспециалистите специално за интериора на Arteon и Arteon Shooting Brake (и двете се предлагат като допълнително оборудване). Индиректното вътрешно осветление с възможност за регулиране в до 30 цвята също се предлага като опция за двете версии на новия Arteon и придава привлекателна индивидуална нотка на вътрешната атмосфера. При него декоративните панели на арматурното табло и облицовките на вратите са осветени, превръщайки светлинните акценти в истински наследник на класическия хром.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.