Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Touareg
30.05.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Touareg

SUV от ново поколение

Touareg

Новият Touareg, благодарение на самоуверения си дизайн с ясни линии, проявява уникално присъствие. Предлаганите по желание технически акценти, като електромеханичната стабилизация, IQ. Light - матричните LED фарове и Innovision Cockpit, издигат комфорта, преживяването при пътуване и въодушевлението на ново ниво.

Image

Луксозната естетика Ви очаква.

Линия на оборудване „Elegance“

Екстериорът на Touareg "Elegance" е красиво подчертан с полирани колела 18 цола, както и хромирани лайстни в радиаторната решетка, на страничните прозорци и страничните прагове. Вътре доминират студени сиви или сини тонове и елегантно черно, напр. при декорите с алуминий и кожения пакет "Vienna" с контрастен шев в светлосиво. Опционално можете още да вдигнете нивото с кожен пакет "Savona", със седалка ergoComfort за водача и спътника и декоративните елементи "Silver Birch" от контуриращо фино дърво.

Image

Гали сетивата Ви.

Линия на оборудване „Atmosphere“

Touareg "Atmosphere" гали сетивата Ви с декорацията от фино дърво с отворени пори "Olive Ash" и кожения пакет "Vienna" в топли кафяви цветове. Декоративни шевове в бежово, лайстни на прага с метал вътре, 18-цолови колела и хромирани лайстни отвън подчертават луксозния външен вид. По желание можете да получите декоративни елементи "Орех" от контуриращо фино дърво с отворени пори, както и кожен пакет "Savona" в ексклузивни двуцветни дизайни и отличните седалки ergoComfort отпред.

Image

Представя се характерно и динамично.

Линия на оборудване „R-Line“

Touareg "R-Line" Ви предлага многобройни акценти на оборудването за спортно представяне, което гарантирано прави впечатление.

В екстериора той подкупва със своята характерна предна броня със специфичните за R-Line C-образни контури и логото на R-Line в радиаторната решетка. С долната част на вратите в дизайна на R-Line, декоративни лайстни за калници в цвета на автомобила и черен гланциран дифузьор с хромирани ауспухови накрайници Touareg R-Line прави силно представяне.

Вътрешното оборудване на Touareg "R-Line" не само впечатлява от пръв поглед, но и при първия контакт. За това се грижат, например отопляемият мултифункционален волан в кожа с логото на R-Line или алуминиевите декоративни елементи "Silver Wave". Прогресивният външен вид се допълва от лайстните на праговете отпред с логото на R-Line, които се осветяват в комбинация с опционалния амбиентен пакет, а също и от педалите и опората за крака от неръждаема стомана.

Пол позишън на всяко място с автомобила - с опционално предлагания кожен пакет "Savona" за Touareg R-Line. Предните седалки ergoComfort и двуцветната тапицерия с акценти в "Carbon Style" (цепена кожа) придават на вътрешното пространство още по-спортен вид.
Струва си да се види и опционалният кожен пакет "Vienna" с R-Line тапицерия на седалките в "Soul/кристално сиво" и предни седалки ergoComfort.
Особено привличат погледа характерното лого на R-Line върху облегалката на отопляемите предни седалки, както и различните декоративни шевове в кристално сиво, с които допълнително се акцентира върху интериора при избор на един от тези два кожени пакета.

В комбинация с линиите на оборудване "Elegance" и "Atmosphere" по желание се предлага и R-Line пакетът "Exterieur". Той съдържа специфичния за R-Line обем за екстериора и с това предлага подходящ отговор за всички, които искат да впечатлят с особено динамично представяне.

Защото никой не обича да го заслепяват.
IQ. Light
Забележително: още изразителният дизайн на опционалните IQ. Light - матрични LED фарове на Вашия Touareg привлича погледа. Освен основните функции на късите и дългите светлини, с матричната технология -отделни LED сегменти могат целенасочено да се включват и изключват, за да се формират така множество разпределения на светлината за различни пътни ситуации.

При пътуване с дълги светлини насрещните и движещи се отпред автомобили се регистрират от камера. Определени LED сегменти се управляват, така че постоянно да можете да карате на дълги светлини, без да заслепявате други участници в движението. Например, когато се доближавате към пътен знак, сегментът, който го осветява, се намалява така, че да не бъдете заслепени от отражението на пътния знак.

Независимо дали пътувате в града, вечерно време по междуградски път, изпреварвате друг автомобил или шофирате по магистралата при лошо време: сегментите на Вашите IQ. Light - матрични LED фарове се адаптират според пътната обстановка по отношение на широчина, направление и интензитет на светлината. Така матричната технология дава възможност за много по-добро осветяване на пътя и с това осигурява повишена безопасност и спокойни пътувания, без заслепяване и смущаващи отражения.

Image

Поставете характерни черни акценти с опционалния дизайнерски пакет „Black Style“.
Пакет „Black Style“
При Touareg R-Line можете по желание да направите нещата още по-впечатляващи: с опционалния дизайнерски пакет "Black Style". С акценти като блестящата черна радиаторна решетка, лакираните в черно капачки за страничните огледала, както и блестящите черни декоративни лайстни на прозорците той гарантира, че само с едно преминаване ще оставите трайно впечатление.

Image

Погледът е открит за приключения.
Панорамен покрив
Над Вас синьо небе или светещи звезди: с големия опционален панорамен покрив с функция за отваряне и плъзгане и панорамен покрив на задните места още при отварянето на вратата Ви обгръща атмосфера на мека светлина, която създава усещане за простор и свобода. С едно натискане на бутон покривът може удобно да се повдигне и плъзне. Така в топлите дни можете да се насладите на директните слънчеви лъчи и на още повече свеж въздух.

Image

Кой тип декорация е Вашият?
Вътрешно пространство
Оформлението на вътрешното пространство на Вашия Touareg оказва влияние не само на атмосферата и обстановката в автомобила,но изразява и Вашия личен вкус.Серийните декоративни елементи "Cortina Silver" украсяват стилно средната конзола, арматурното табло и тапицерията на вратите. При опционалните декорации можете да избирате между две цветови решения: декоративните елементи от фино дърво с отворени пори "Olive Ash" в линията на оборудване "Atmosphere" осигуряват, благодарение на естественото дърво и уникалната си структура, стилна атмосфера. Елементите от шлифован алуминий в линията на оборудване "Elegance" придават на интериора модерен, футуристичен акцент и благодарение на специалната си структура предлагат специфично усещане при допир. Каквото и да решите - и в двете линии можете да изберете опционални контуриращи декоративни елементи от фино дърво.А при желание матовата средна конзола може да се оборудва и с гланцово покритие. Ако изберете Innovision Cockpit, средната конзола на Вашия Touareg винаги ще е лакирана с черен гланц.

Image
Image

Потопете вътрешното пространство в любимия си цвят.
Амбиентно осветление
С индиректна светлина бялото амбиентно осветление в Touareg осигурява приятна атмосфера. Опционално то се предлага и многоцветно. Тогава можете да избирате от 30 различни цвята - в зависимост от Вашето настроение или предпочитанията на спътниците. Какво ще кажете за тъмнозелено, елегантно синьо или ярко червено? Арматурното табло, средната конзола и вратите получават светлинен кант в един и същ цвят. Индиректната светлина също приема избрания цвят. Още по-впечатляващо: Вашият цвят се приема и от цифровите индикатори, ако изберете Innovision Cockpit.

Image

18 начина за релаксация
Седалка ergoComfort
Независимо дали на къси или дълги разстояния, в завои или по магистрала: в опционалните седалки ergoComfort седите удобно и спокойно. Предните седалки могат да се адаптират по 18 начина индивидуално към телосложението на водача и спътника му. Освен разбиращото се от само себе си електрическо регулиране надлъжно, по височина и на наклона, е възможно и електрическо регулиране на опората за бедрата, както и пневматично настройване на седалката и опорите на облегалката. Също пневматично регулируема лумбална опора допринася за облекчаване на Вашата гръбна мускулатура. Тъй като седалките са отопляеми, и през студените годишни времена не е нужно да се отказвате от комфорт и релаксация.
Освен това опционалната масажна функция Ви предлага осем различни програми за релаксация, активиране и укрепване на Вашата гръбна мускулатура. Поглаждане, пингпонг или вълна: кое Ви действа най-добре? С помощта на допълнителни степени на нагряване всяко пътуване се усеща като пълна уелнес процедура.

Image

Забравете тряскането на вратите.
Електромеханизъм за затваряне на вратите
Колкото и спортно-динамичен дух да имате , вече се нуждаете от по-малък замах, за да затворите вратите. Оставете врата просто да се затвори плавно, след това тя автоматично се издърпва от електродвигател и се затваря сигурно, но не се заключва. Ако вече сами сте затворили вратата достатъчно плътно, механизмът въпреки това ще провери още веднъж за безопасност. Така с опционалния електромеханизъм за затваряне на вратите вече не е нужно да мислите дали вратите наистина са затворени. Хубав страничен ефект: вече не трябва да има смущаващи шумове от хлопване на вратите.

Image

Защото всеки усеща температурата различно.
Климатична инсталация
В Touareg цари приятен климат благодарение на "Climatronic" с 2-зонално, опционално 4-зонално управление на температурата. Водачът и спътникът му, както и опционално пътниците на задните места управляват независимо един от друг настройките за своята климатична зона. Страдащите от сенна хрема може да са доволни, че филтър за алергени поддържа влизащия свеж въздух без полени.

Климатична инсталация предотвратява неприятните миризми, като автоматично се превключва на режим на циркулация, когато водачът задейства почистване на челното стъкло или включи на заден ход. А със зависещото от скоростта регулиране на оборотите на вентилатора не става твърде шумно, дори при бавно шофиране.

Винаги на правилното ниво.
Въздушно окачване
Въздушното окачване осигурява най-високо ниво на комфорт на пътуване в зависимост от желанието на водача. Дали в профил на шофиране "Comfort", "Normal" или "Sport", в Touareg Вие сами решавате как искате да оформите преживяването си при пътуване. Допълнително автомобилът може да се повдигне до 258 мм пътен просвет. Освен това задната част може, например за удобно товарене и разтоварване, да бъде спусната с до 50 мм под стандартното ниво.

Image
Image

Вижте какво се крие в тъмното.
Система за нощно виждане
Опционалната система за нощно виждане напомня на високите технологии в холивудските блокбъстъри. Но тя не прави живота Ви по-вълнуващ, а напротив - по-спокоен. Инфрачервена камера наблюдава около 130 метра напред и реагира на топлина, излъчваща се от тела. В комбиинструмента или в опционалния Digital Cockpit виждате съответното топлинно изображение. Ако ситуацията е критична, системата Ви предупреждава. По този начин получавате допълнителен източник на информация, който Ви помага да разпознаете по-надеждно човек или например сърна на пътното платно, точно когато видимостта е влошена от мъгла или дъжд. Това може да Ви помогне да реагирате своевременно на опасности.

Image

Така сте защитени от всички страни.
Проактивна система за защита на пътниците
Опционалната проактивна система за защита на пътниците може да се намеси, когато се стигне до критична ситуация.) За да я разпознае, тя използва информация от различни системи на автомобила, асистиращи системи и техните сензори. Ако бъде разпозната опасност, в зависимост от ситуацията се задействат различни мерки за безопасност: предните колани се затягат, вратите се заключват и прозорците, както и панорамният покрив се затварят.) При опасност от сблъсък отзад се активира високочестотно мигане на задните аварийни светлини.

Image

Паркиране с финес.
Park Assist
Опционалният асистент за паркиране "Park Assist" може да разпознава места за перпендикулярно и успоредно паркиране и да поеме самостоятелно процесите на насочване до пълното паркиране. Системата може и да излиза отново от успоредно паркомясто. При това Вие задействате само газ и спирачка, докато наблюдавате зоната около автомобила. Условие при странично паркиране: трябва първо да минете покрай перпендикулярното паркомясто, за да може системата да го разпознае и измери.

Image

Помощ при трафик с чести спирания.
Асистент за задръстване
Повече комфорт, дори в задръстването: опционалният асистент за задръстване дава възможност за удобно полуавтоматично шофиране в условията на задръстване и може да Ви помогне да избегнете типичните злополуки в задръстване. Системата може да задържа автомобила в лентата и автоматично да управлява газта и спирачката.

Image

Шофирате най-добре с дистанция.
ACC с Front Assist
Автоматичното регулиране на дистанцията ACC с превантивен контрол на скоростта може да Ви помогне да поддържате постоянно предварително настроена от Вас максимална скорост както и регулируема комфортна дистанция до движещия се отпред автомобил. Превантивният контрол на скоростта разширява тези функции с асистенция при спазване на скоростта и при движение в завой. Като се приемат официалните ограничения на скоростта, асистентът може да помогне да се предотврати превишаването на скоростта. Освен това, въз основа на данните за участъка от навигацията, системата адаптира собствената скорост на автомобила в завои, кръстовища (отклонения) и кръгови движения. Така може да се повиши Вашият комфорт на пътуване и да се намали разходът на гориво.

Ограничителят на скоростта помага водачът да не превишава предварително настроена от него максимална скорост.

Image

Тъй като не можете да виждате зад ъгъла.
Асистент при навлизане в кръстовище
Опционалният асистент при навлизане в кръстовище използва радарни сензори в редната част на автомобила. Те контролират зоната пред автомобила Ви и могат при движение до 30 км/ч да предупреждават с визуален и звуков сигнал за разпознат напречен трафик. Ако друг автомобил извън полезрението Ви се доближи и Вашият Touareg се движи напред със скорост до 10 км/ч, може да се задейства аварийно спиране, за да се избегне сблъсък. Така асистентът при навлизане в кръстовище Ви помага да излезете от трудни за ориентиране изходи и да навлезете в кръстовища в лоша видимост.

Така няма да се разлюлеете.
Електромеханична активна стабилизация
Електромеханичната активна стабилизация намалява страничните колебания в завои, както и движението на каросерията вследствие едностранни въздействия от пътното платно (предаване на момента от едното на другото колело на оста). Тъй като не работи хидравлично, както досегашните активни стабилизатори, а електромеханично, системата реагира много по-чувствително и се активира още при по-ниско темпо. 400 пъти в секунда се изчислява нова регулираща стойност за стабилизаторите. Вследствие на това комфортът при пътуване, прецизността на управлението, маневреността и стабилността, както и сцеплението по неравен терен, могат значително да се повишат. Казано с други думи: системата Ви носи изключително голямо удоволствие от шофирането.

Image

Благодарение на управлението на всички колела повече стабилност и маневреност в едно.
Управление на всички колела
Опционалното управление на всички колела за Touareg има много предимства: радиусът при маневра за обръщане става по-малък, влизането и излизането от паркомясто Ви се налага да маневрирате по-малко. Освен това управление на всички колела помага и при динамично шофиране: при по-високи скорости на автомобила се управлява с колела, насочени в една посока. При избягването на препятствия или при смяна на лента на магистралата благодарение на него стабилността и безопасността при пътуване забележимо нарастват.

Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.