Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Touareg R – световна премиера
24.04.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Touareg R – световна премиера

Plug-in хибридният модел на Volkswagen R съчетава максимални динамични показатели и електрическа ефективност.

Touareg

Интелигентна електрическа динамика. Новият Touareg R представлява перфектна комбинация от изключителна динамика и електрическа ефективност

Движение за определен период с нулеви емисии. Разполагащият с мощност от 340 кВт (462 к.с.) Touareg R може да покрие типичния ежедневен пробег на пътуващите до работното място и обратно с нулеви емисии

Нов флагман в гамата на марката. Touareg R е водещият модел на марката Volkswagen по отношение на ефективността и първият модел в R-Line гамата, който се предлага с хибридно задвижване

Практичност в ежедневието. Touareg R се справя отлично с всяка ситуация, благодарение на максималния прикачен товар от 3,5 тона и системата за двойно предаване

Несравнима динамика. Максималният въртящ момент от 700 Нютонметра осигурява солиден резерв от мощ при ускорение

Travel Assist при скорост до 250 км/ч. Touareg е първият модел на Volkswagen, който позволява асистирано шофиране със скорост до  250 км/ч.

Изключителен интериор. Новият хибриден модел се предлага стандартно с тапицерия от черна кожа и декоративни шевове в Crystal Grey.

Завладяваща външност. Touareg R впечатлява със страхотно оформление на въздушните решетки, черните декоративни елементи и джантите с размер до 22 цола


Image

Волфсбург/Женева, мaрт 2020 година. Volkswagen е готов да допълни впечатляващата гама на своя флагман Touareg с новата престижна версия Touareg R *. Универсалният SUV с plug-in хибридна система за задвижване с максимална мощност от 340 кВт (462 к.с.) предлага иновативна комбинация от превъзходна динамика и електрическа ефективност. При наличие на достатъчен заряд в акумулаторната батерия, новият SUV модел винаги стартира в изцяло електрическия режим E-MODE за движение с нулево ниво на емисиите.

Акумулаторната батерия е проектирана с такъв капацитет, който да позволи на Touareg R да покрие типичния средностатистически ежедневен пробег на пътуващите до работното място и обратно на изцяло електрическа тяга. Подобно на всички останали варианти в гамата на Touareg, новата версия R се предлага със система за постоянно двойно предаване (4MOTION). Благодарение на системата 4MOTION и мощната plug-in хибридна система за задвижване на новия модел със 700 Нм максимален въртящ момент, Touareg R може да тегли прикачен товар с максимално тегло от 3,5 тона. И не само това - новият престижен вариант на флагмана може да се справи с ремарке със същото максимално тегло дори и в режим E-MODE и е първият plug-in хибриден SUV в света, който може да бъде оборудван и с асистираща система Trailer Assist за улесняване на водача при маневриране с прикачен товар. И още една водеща позиция за Touareg - за първи път моделът ще се предлага с асистираща система Travel Assist и ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който предлага възможност за асистирано шофиране (автоматичен контрол на скоростта и дистанцията с ускорение и спиране, както и поддържане на лентата за движение) със скорост до 250 км / ч.


Първият R модел с plug-in хибридна система на задвижване. 


Новият модел от гамата на флагмана е проектиран от специалистите на спортното поделение Volkswagen R, които традиционно се занимават с разработката на най-динамичните модели на Volkswagen. Touareg R е носител и олицетворение на цялостна промяна на философията на Volkswagen. 

Image

Това е първият модел с емблемата на Volkswagen R, който използва plug-in хибридна система на задвижване и едновременно с това - първият случай в историята на марката,  в който хибриден модел заема позицията на най-мощния автомобил в цялата продуктова гама на марката Volkswagen като цяло. Изключително високото ниво на оборудване на Touareg R прави впечатление с външно оформление с дизайнерски пакет Black Style и 20-цолови алуминиеви джанти (Braga), както и с R-Line интериор с кожени тапицерии Vienna с шевове в Сrystal grey. Пазарната премиера на новия модел се очаква през втората половина на 2020 година.


Image

Върхови R динамични характеристики. 

В качеството си на типичен представител на Volkswagen R, Touareg R се отличава с извънредно динамични характеристики. Сякаш докосва бутон, водачът просто трябва да натисне газта, за да получи мигновен достъп до пълната мощ на електродвигателя (100 кВт / 136 к.с.) и бензиновия V6 двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор (250 кВт / 340 к.с.) когато пожелае.

След това действията на двете задвижващи системи могат да бъдат комбинирани с функцията boost за пълно оползотворяване на динамичните резерви на автомобила - например за бързо и безопасно изпреварване , както и за разгръщане на пълната системна мощност в размер на 340 кВт (462 к.с.). Максималният системен въртящ момент възлиза на 700 Нм.


Управление на заряда в акумулаторната батерия в хибриден режим Hybrid. 

На екранните менюта на режимите E-MODE и Hybrid има графичен символ на батерия, разграфена на десет сегмента. Водачът може да използва тази нагледна информация напълно интуитивно, за да отчита нивото на заряд в акумулаторната батерия, логично обозначено със съответния брой светлосини сегменти на графиката (от 0 до 100%) - четири светлосини сегмента например означават ниво на заряд от 40%. 

Image

При движение в хибриден режим водачът може да използва трите символа до графиката на батерията, за да поддържа постоянно нивото на заряда (чрез знак за равенство "="),  да го увеличава на стъпки от по 20% (със стрелката нагоре "Ù") или съответно да го намалява до определено ниво (със стрелка надолу "Ú"). Така например, ако водачът избере "Ù" и увеличи показанието до 80% (осем сегмента), двигателят V6 TSI и системата за рекуперация на излишната енергия при спиране и намаляване на скоростта ще започнат да зареждат батерията до нивото, зададено на скалата. И съответно ако водачът предпочете да избере "Ú" и да маркира само два сегмента на графиката, съхранената в акумулаторната батерия енергия може да се използва за задвижване до изчерпването й до зададеното минимално ниво от 20%. Ако навигационната система е в активен режим на водене по зададен маршрут, системата за управление на заряда в акумулаторната батерия отчита превантивно профила на пътя и топографските данни, за да гарантира, че зададеното от водача ниво на заряд ще бъде налице при достигане на крайната цел на пътуването. В рамките на този процес използването на съхранената в акумулаторната батерия енергия се адаптира въз основа на данните за маршрута, за да се постигне оптимален автономен пробег за движение на изцяло електрическа тяга.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.