Автохит 2000 Новини

Най-актуалните новини от Volkswagen Лекотоварни автомобили.

  1. Новини
  2. Volkswagen Amarok с награда "Пикап на годината" 2024
23.01.2024
Новини от Volkswagen Лекотоварни

Volkswagen Amarok с награда "Пикап на годината" 2024

Международната награда за пикап на годината, присъждана от членовете на журито на конкурса "Международен ван на годината" IvotY (International Van of the Year), отново отива при Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Amarok Пикап на годината
  • За трети път след 2011 и 2017 година, пикапът на Volkswagen заслужи престижното отличие "Международна награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award) и през 2023 година
  • 20-членното жури на IPUA беше впечатлено от качествата на новия Amarok по време на заключителните тестове, проведени по улиците и в околностите на Атина
  • Засилено търсене на издръжливия офроуд модел след премиерата на пазрите в световен мащаб

Пореден триумф за Amarok - преди броени дни новият модел бе отличен с една наистина специална награда в рамките на търговското изложение за транспорт и логистика Solutrans 2023 в Лион.

Отличието "Международна награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award), се връчва само веднъж на всеки две до три години. И тя отново бе спечелена от Volkswagen Лекотоварни автомобили и новия Amarok! Така пикапът вече е трикратен носител на престижното отличие след 2011 година (за периода 2012-2013 година) и 2017 година (за периода 2018-2019 година). Този път Amarok раздели първото място за периода 2024-2025 година със своя събрат Ford Ranger, плод на сътрудничеството между двете компании.

"Требъл"! "Международната награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award), присъждана от членовете на международното жури от специализирани в транспортната област журналисти, за трети път отива при новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Новият модел, разработен в сътрудничество с Ford и отбелязал своята премиера на първите пазари по света в края на 2022 година, успя да впечатли 20-членното международно жури по време на груповите тестове, проведени в континенталната част на Гърция през месец октомври.

Image

"В груповите тестове на IPUA 2023, проведени в Гърция миналия месец, новият Amarok се представи впечатляващо. Въпреки че новият модел е плод на съвместен проект, дизайнерският екип на Volkswagen Лекотоварни автомобили е успял да съхрани уникалния стил и типичните за този модел характеристики на пътя, в което несъмнено ще се уверят и клиентите на компанията", посочи ирландският автомобилен журналист Джарлат Суини, президент на организацията и председател на журито на "Международен ван на годината" IvotY и "Международна награда за пикап" IPUA. "В това седмо издание на IPUA, новото поколение Amarok добави още една титла към двете, спечелени през 2011 и после отново през 2017 година с обновената версия", допълни Суини. Всъщност Amarok винаги е печелил с най-новото си издание - в първото, в четвъртото и сега в седмото издание на теста за пикапи на международното жури на IPUA през 2023 година.
 

Image

"Amarok е пикап, който гарантира надеждност и безопасност както на пътя, така и извън него - качества, които впечатлиха журито и в двата случая. "Международната награда за пикап", която се присъжда на нашия нов модел за периода 2024-2025 година. означава, че само за 14 години производство Amarok успя да постигне "требъл" на победител в тази престижна класация. Искам да подчертая от името на целия екип на Volkswagen Лекотоварни автомобили, че за нас демонстрираното от вас доверие е изключителна чест. Бихме искали да ви благодарим!", изказа своето задоволство Карл Бернквист, отговорник "Снабдяване" и член на Управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили, на церемонията по награждаването в Лион.

Над 1300 гости бяха поканени да присъстват на гала вечерята в рамките на търговското изложение Solutrans.

През 2023 година новият пикап вече е на разположение за поръчка на повечето пазари, а много голям брой автомобили вече се ползват от новите си собственици както на пътя, така и извън утъпканите пътища, където това е необходимо.

В редица случаи във фазата на достигане на планирания производствен капацитет на мощностите, търсенето на Amarok се оказва значително по-високо от наличните за продажба автомобили и на някои пазари Amarok и част от неговите моделни варианти вече са напълно разпродадени за 2023 година. Цялото производство на новия Amarok е съсредоточено в завода в Силвъртън, Южна Африка.

Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага новия пикап на пазарите в Германия и Европа в общо пет варианта и нива на изпълнение с дизелов TDI двигател в четири комбинации от двигател и предавателна кутия. На други пазари извън Европа се предлагат и бензинови версии, варианти с единична кабина Single cab и по-малки дизелови версии.
 

Image

В зависимост от оборудването, за първокласната атмосфера на борда на новия Amarok се грижат повече от 25 електронни системи за асистенция на водача, екрани с диагонал до 12,3 инча, практична комбинация от дигитални и аналогови прибори за управление на функциите и висококачествени материали на тапицериите и облицовките в кабината. Благодарение на полезен товар до 1,19 тона, на максимално допустимото тегло на прикачния товар до 3,5 тона и на усъвършенствана конструкция на товарното пространство, новият Amarok е в състояние да се справи блестящо с всяка задача, която може да поднесе работното ежедневие или пък любимото хоби.

Новият Amarok се предлага в пет варианта и нива на изпълнение - Amarok, Life и Style, както и топ версиите PanAmericana (в офроуд стил) и Aventura (в луксозен стил). В Европа новият Amarok ще се предлага като пикап с двойна кабина и четири врати. С общата си дължина от 5350 милиметра, новият Amarok е с малко под 10 сантиметра по-дълъг от своя предшественик. Междуосието на новия модел от 3270 милиметра бележи увеличение в размер на 173 милиметра и осигурява още по-обширно пространство за водача и пътниците в двойната кабина.

Новите технологии и оборудване с множество системи за асистенция на водача и камери с 360-градусова картина на зоната около автомобила правят много по-лесно шофирането извън пътя. Автомобилът вече може да преодолява водни прегради с дълбочина 80 сантиметра вместо досегашните 50 сантиметра. За повишената проходимост допринасят и по-късите надвеси на каросерията и не на последно място по важност - мощните комбинации от двигатели и предавателни кутии.

Предлагат се версии с 2,0-литров четирицилиндров турбодизелов двигател във варианти с мощност 125 и 151 кВт, както и версия с 3,0-литров шестцилиндров дизелов агрегат с мощност 177 кВт. В зависимост от версията и нивото на оборудване, новият Amarok се предлага с 6-степенна механична предавателна кутия или с 10-степенна автоматична трансмисия. Редовите и V-образни TDI двигатели осигуряват максимален въртящ момент между 405 и 600 Нм. Всички версии на новия модел се предлагат стандартно със система за двойно предаване 4MOTION в два варианта -  с ръчно превключване с режими 2H, 4H и 4L, както и в перманентен вариант с режими 4A, 2H, 4H, 4L и многодисков съединител чрез който разпределението на въртящия момент между предния и задния мост става напълно автоматично и гъвкаво в зависимост от конкретната ситуация и състоянието на настилката. Благодарение на тези възможности, новият Amarok разполага с достатъчно мощ и сцепление, за да се справи с превоз и теглене на големи товари и с преодоляване на трудни гористи и строителни терени.

Допълнителна информация за новия Amarok можете да намерите в интернет на адрес vwn-presse.de

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.