Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Volkswagen България отбеляза премиерата на ID.7 с празнично събитие
13.02.2024
Новини от Volkswagen

Volkswagen България отбеляза премиерата на ID.7 с празнично събитие

Volkswagen събра над 150 гости по случай официалната премиера на електрическия флагман ID.7. Събитието привлече клиенти, медии и експерти, които се насладиха на футуристично лазерно шоу и коктейл.

ID.7

Volkswagen ID.7 утвърждава нови стандарти в иновациите и устойчивото бъдеще на автомобилната индустрия и е ключов елемент от стратегията Volkswagen Accelerate. Този автомобил не е просто още един електрически модел, а по-скоро символ на амбициозните цели на марката за постигане на бъдеще, базирано на електрическа мобилност.

Със своя батерия от 77 кВтч и въртящ момент от 545 Нм, ID.7 Pro предлага впечатляващ автономен пробег от 621 км, съобразно стандартите на WLTP.

До средата на годината, както посочи бранд мениджъра на марката за България Нестор Несторов, се очаква лансирането и на ID.7 Pro S с по-голяма батерия и автономия над 700 км.

Благодарение на модулната платформа MEB, ID.7 поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност. Ниският енергиен разход е постигнат от комбинирането на много фактори като изключително ефективната нова система за задвижване в ID.7, високата енергийна плътност на най-новите акумулаторни клетки, както и оптимизираната аеродинамика на каросерията с коефициент на аеродинамично съпротивление от едва 0,23 (в зависимост от оборудването).

Image
Image

ID.7 демонстрира висока ефективност и при зареждане – включен в правотокова (DC) бързозарядна станция с мощност до 175 кВт, автомобилът акумулира достатъчна за изминаване на 204 км енергия само за 10 мин. Времето, необходимо за заряд на батерията от 10% до 80% е около 28 мин., което прави експлоатацията му лесна и приятна, а дългите пътувания не са никакъв проблем.

Съчетавайки технологичния прогрес с лукса и комфорта, ID.7 предлага изцяло ново изживяване. Благодарение на голямото междуосие и компактната конструкция на компонентите на задвижването, моделът предлага изобилие от пространство както на първия, така и на втория ред седалки – особено осезаемо за пътниците на задните места, които се радват на обширно пространство.

Image
Image

ID.7 е първият модел на Volkswagen и първият представител на своя клас, който в стандартното си оборудване включва AR head-up дисплей с разширена реалност.

Новата инфотейнмънт система с 15-инчов (38 см) сензорен екран е с цялостно обновен графичен интерфейс и навигация, като менютата при нея са основно преструктурирани. Целта на специалистите на Volkswagen е била осигуряването на възможно най-интуитивно и максимално адаптивно управление на всички функции. За да улесни това, екранът е разделен на начален екран и две постоянно видими сензорни полета.

Системата за климатизация и функцията за масаж на седалките, както и автоматична климатична инсталация Air Care Climatronic са изцяло нови и предлагат комфорт, типичен за премиум класа.

ID.7 не само предлага вълнуващо изживяване, но и в края на миналата година получи 5 звезди на тестовете за безопасност на Euro NCAP. Оценката се базира на резултатите в четири категории. ID.7 показва най-добрия резултат в категорията „Защита на пътниците за възрастни“ с оценка от 95%. ID.7 постига отлични резултати и в категориите „Защита на пътниците за деца“, „Защита на незащитени участници в движението“ и системите за подпомагане на водача, налични като стандартно оборудване.

Наред със защитата на пътниците, Euro NCAP също изследва колко добре автоматичните аварийни спирачни системи могат да защитят уязвимите участници в движението като пешеходци и велосипедисти, в случай на предстоящ сблъсък. Освен това, тестерите отдават голямо значение на допълнителните асистиращи системи, стандартни за модела, а при ID.7 те наброяват десет.

Този резултат утвърждава изцяло електрическата лимузина сред най-добре оценените модели за 2023 г. в общата класация на независимата европейска организация за тестове.

Новият Volkswagen ID.7 вече е наличен в шоурумите на марката в страната за придобиване на лични впечатления или тестово шофиране.  

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.