Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Volkswagen представи ID.3 GTX и ID.3 GTX Performance
18.03.2024
Новини от Volkswagen

Volkswagen представи ID.3 GTX и ID.3 GTX Performance

Volkswagen представи на пазара ID.3 GTX с 210 кВт (286 к.с.) и версията Performance с 240 кВт (326 к.с.), която ще използва най-мощния тягов електродвигател на Volkswagen до момента.

ID.3 GTX

Представянето на ID.3 GTX бе съпътствано от премиерата на иновативния ID.7 Tourer GTX, най-мощното серийно комби на Volkswagen.

Новите ID.3 GTX модели се отличават с индивидуални детайли във външния и вътрешния си спортен дизайн и разширено стандартно оборудване. Благодарение на високата ефективност на новото задвижване, автономният пробег на ID.3 GTX се очаква да достига около 600 километра. Новата акумулаторна батерия с нетен капацитет 79 кВтч осигурява нисък център на тежестта и идеално разпределение на теглото между предния и задния мост. ID.3 GTX се радва и на интелигентната система за гласови команди IDA, която е интегриран с изкуствения интелект на ChatGPT.

Акумулаторна батерия с капацитет 79 кВтч и зарядна мощност от 175 кВт.

ID.3 GTX е оборудван с модерна, високоефективна система за задвижване, подобно на новите ID.4, ID.5 и ID.7. 

Задвижващата система включва синхронния електродвигател с постоянни магнити (PSM) с фирмено означение APP550, като тяговият агрегат вече се предлага не само с 210 кВт, а за първи път и с впечатляваща мощност от 240 кВт. И при двата варианта на мощност, максималният въртящ момент на тяговия елетродвигател е 545 Нм – стойност, която значително превъзхожда показателите на най-мощните V6 турбодвигатели на Volkswagen. 

Новото задвижване ускорява ID.3 от място до 100 км/ч с невероятен устрем и време едва 6,0 секунди при GTX и 5,6 секунди при версията GTX Performance (прогнозни стойности). 

Максималната скорост и при двете версии е електронно ограничена съответно до 180 км/ч и 200 км/ч. 

Тяговите електродвигатели се захранват от нова литиево-йонна акумулаторна батерия с нетен капацитет 79 кВтч, която може да ползва правотокови (DC) бързозарядни станции с мощност до 175 кВт3 (прогнозна стойност). При тази мощност възстановяването на нивото на заряд на батерията от 10% до 80% отнема около 26 минути. Очаква се комбинираният автономен пробег на ID.3 GTX според изискванията на WLTP да възлезе на около 600 километра.

Image

Външният дизайн на GTX.

Image
Image

Новият ID.3 GTX се отличава сред останалите варианти в гамата на ID.3 със своя индивидуален външен спортен облик. 

В специфичното за GTX оформление на предната броня се използва нов въздушен отвор с черна решетка с ромбоидни мотиви в стил „диамант”. Отдясно и отляво в бронята са интегрирани и нови дневни светлини, съставени от два разположени един върху друг LED триъгълника, които оформят своеобразни върхове на стрели и в бъдеще ще се превърнат в част от визуалните отличителни знаци на всички нови GTX модели. 

Черните декоративни елементи на каросерията са с гладка блестяща повърхност. Нови са и включените в стандартното оборудване на спортните версии 20-цолови алуминиеви колела Skagen. Напълно в динамичния стил на GTX, колелата са с черно лаково покритие на вътрешността и блестящо полирана външна повърхност. Като допълнителна възможност 20-цоловите колела Skagen GTX ще се предлагат и в изцяло черно изпълнение.

Интериорът на GTX.

Многобройните специфични за GTX детайли допринасят и за индивидуалния облик на вътрешното пространство на ID.3 GTX. 

Първокласните спортни седалки (с тапицерии в комбинация от текстил и синтетична кожа) са част стандартното оборудване на двете версии и подчертават спортния характер със своята ергономична форма, червени декоративни шевове и перфорирани надписи GTX на предните облегалки. 

Като допълнително оборудване се предлагат и изпълнени в стила на GTX седалки ergoActive. При тях основната част от тапицериите е от тъмен микрофибърен велур ArtVelours Eco, а външните повърхности са облицовани с текстилна материя и висококачествена синтетична кожа. И в този случай облегалките са декорирани с червен надпис GTX, а регулирането на предните седалки се осъществява с електрически механизми. 

Декоративните шевове в червено и червените апликации в долната част с вграден хромиран надпис GTX са характерни елементи от оформлението на спортния многофункционален волан при всички версии на GTX. Характерно за тях е и изключително високото качество на материалите на облицовките и арматурното табло.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.