Автохит 2000 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Новости във вътрешния и външния дизайн на новия Golf 2024
29.01.2024
Новини от Volkswagen

Новости във вътрешния и външния дизайн на новия Golf 2024

Golf безспорно е заслужил мястото си сред иконите на автомобилния дизайн. Новият вариант на модела съчетава запомнящо се излъчване и абсолютна самоувереност. Нека разгледаме новостите,  интегрирани в дизайна му.

Volkswagen Golf

През 2024 година във Фолксваген всичко се върти около Golf. Защо? Защото бестселърът на германския концерн празнува своя 50-годишен юбилей. По този повод, през януари се състоя световната премиера на новия Golf. Освен нова гама от задвижващи системи, системи за асистенция, оборудване, той предлага и впечатляващ иновативен дизайн.

НОВИТЕ ДЕТАЙЛИ ВЪВ ВЪНШНИЯ ДИЗАЙН

Image
Image

Ярка външност с нов дизайн на светлините.

Сред най-отчетливите промени във външния дизайн на обновените варианти на Golf са новото оформление на LED фаровете и задните LED светлини, както и новият дизайн на предната броня.

Дизайнът на предните LED светлини използва по-прави линии и е по-изразителен и визуално впечатляващ благодарение на стесняващите се навътре форми.

Освен включените в стандартното оборудване на всички варианти на новия модел LED фарове, в първото ниво на допълнителното оборудване ще се предлага и „performance” версия с разширени възможности. При нея предната част на Golf се откроява ярко с предлаганата за първи път в Европа светеща емблема на Volkswagen, съчетана с хоризонтална светлинна лента с LED елементи2 в радиаторната решетка. При новото решение, буквите „V”,„W” и заобикалящият ги кръг в емблемата са подчертани с тънки светлинни контури отвън и отвътре. Така се създава отчетлива, разпознаваема отдалеч светлинна графика, която придава характерен и запомнящ се облик на новия модел на Volkswagen.

Друг акцент е предлаганата при второто ниво на допълнително оборудване матрична LED система IQ.LIGHT на предните светлини. Тя също е придружена от светеща емблема на Volkswagen и използва нов, високоефективен LED модул на дългите светлини, чийто обхват през тъмната част от денонощието достига 500 метра – значително отвъд възможностите на традиционните дълги светлини.

Наред с това, допълнителният пакет с матрична LED система IQ.LIGHT включва и новите 3D блокове на задните LED светлини, чиито светлинни ефекти при посрещане и изпращане могат да бъдат персонализирани в настройките на автомобила (чрез инфотейнмънт системата) с възможност за избор на три различни ефекта.

Нови цветове на външното лаково покритие и колела с нов дизайн.

Палитрата от единайсет на брой разцветки на външното лаково покритие вече е допълнена с четири нови нюанса - Crystal Ice Blue Metallic, Anemone Blue Metallic, Oyster Silver Metallic и Grenadilla Black Metallic.

При версиите R-Line, GTE и GTI се предлага и нова възможност за контрастно оцветяване на покрива в черно.

Гамата от алуминиеви колела с размер до 19 цола също е разширена с пет нови варианта за избор.

НОВИТЕ ДЕТАЙЛИ ВЪВ ВЪТРЕШНИЯ ДИЗАЙН

Image
Image

Нови инфотейнмънт системи в интериора.

Хардуерът и софтуерът на инфотейнмънт системите на Golf са изцяло нови, разработени на основата на модулната инфотейнмънт платформа от четвърто поколение MIB4 (Modulare Infotainmentbaukasten 4). Вследствие на това, функционалността им е значително подобрена, опростена и улеснена за потребителя, благодарение на използването на изцяло ново графично оформление и нова структура на менютата на сензорния екран.

Изключително интуитивната за управление инфотейнмънт система ще се предлага с два различни размера на сензорния екран във формат 16:9 – диагоналът при базовата версия Ready 2 Discover е 26,4 сантиметра (10,4 инча), а при върховата версия Discover2 се използва екран с диагонал 32,8 сантиметра (12,9 инча).

При новата платформа MIB4 екраните са оформени като визуално свободно стоящи таблети на арматурното табло, в чиято долна част са разположени изцяло новите, по-ергономични и осветени сензорни плъзгачи за контрол на температурата в купето и силата на звука на аудио и навигационната системи.

Като допълнително оборудване при Golf и Golf Variant ще продължи да се предлага и head-up дисплей на челното стъкло.

Елементите на екрана на инфотейнмънт системите.

Новите системи на платформата MIB4 дават възможност за изключително интуитивно управление на функциите. Основна заслуга за това има новата графична структура на менютата, разделяща екрана на три части – отчетливи сензорни ленти в горната и долната част и внушителен по размери начален екран по средата.

По желание водачът може да зададе и разположи предпочитаните от него функции с директен достъп в големи области от горната лента и началния екран. Голямото практическо предимство на това решение е във факта, че горната лента с възможност за индивидуално конфигуриране и статичната долна лента се показват непрекъснато на екрана и остават на разположение при отваряне на менютата на различните функции или различни уиджети и приложения на началния екран.

Този нов подход значително опростява работата със системата, а и бързодействието на новите MIB4 системи е значително увеличено.

Ето и по-подробната структура на менютата:

  • Горна лента. Горната лента има нов бутон за директен достъп отляво, който позволява на водача да отвори главното меню и всички приложения на него само с едно докосване.
    Отдясно до него е графично стилизираният като автомобил бутон за новия Car Control Centre, който предлага директен достъп до най-важните функции на автомобила. Достъпът до главното меню и Car Control Centre е възможен по всяко време, без да се налага затваряне на активното в момента приложение или меню на екрана. На разположение вдясно от Car Control Centre са и допълнителни бутони за директен достъп, които водачът може да асоциира индивидуално с предпочитаните от него функции и приложения – например с превключването на режимите на шофиране, функциите за паркиране, управлението на асистиращите системи и мултимедийната библиотека.

  • Начален екран в средата. Големият начален екран представя съдържанието на най-важните приложения върху различни по размер графични плочки, чието съдържание може да се асоциира и конфигурира индивидуално. Наред с класическите функции като навигация, мобилен телефон или мултимедия, плочките предлагат и нови функции като предложенията от страна на новия гласов асистент IDA.

  • Долна лента. Долната лента на екрана осигурява постоянен директен достъп до функциите на климатичната инсталация и климатизацията на седалките и има начален бутон в средата на лентата, който позволява на водача да се върне по всяко време към централния начален екран.

Digital Cockpit Pro с индивидуални настройки.

Стандартното оборудване на всички версии на новия Golf включва усъвършенствания блок на контролните прибори зад волана Digital Cockpit Pro с изцяло цифрови показания и диагонал на екрана 26 сантиметра (10,2 инча).

С помощта на съответните бутони на новия мултифункционален волан, водачът може да избере и настрои двете основни графични конфигурации (информационни профили) - Classic с кръгли циферблати на контролните прибори и Progressive с графични плочки на показанията.

Зоната между кръглите циферблати или съответните плочки може също да се асоциира с определени показания или информация - например с указанията за насочване по маршрута на навигационната система или информация и сигнали от системите за асистенция. Полетата вътре в кръглите циферблати или графичните плочки могат да се използват за показване на различна информация.

Предлагат се и различни и специфични за конкретния модел информационни профили за Golf R-Line, Golf GTI1 и Golf GTE.

Търсите своя нов мечтан автомобил? Доверете се на Автохит. Нашият екип от експерти ще ви съдейства в избора на най-подходящия модел спрямо вашите нужди, вкус и предпочитания. Ние ще намерим най-добрите условия за финансиране и ще ви предложим сертифицирано сервизно обслужване.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.